Ziua judecatii: DNA cere 14 ani de temnita pentru Puiu Popoviciu

CORNEL SERBAN, PETRU PITCOVICI, SUBEVALUARE TEREN, DNA, GABRIEL PUIU POPOVICIU, 14 ANI INCHISOARE, ABUZ IN SERVICIU,

Procurorii anticoruptie au cerut, luni, magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, 14 ani de inchisoare pentru Gabriel „Puiu” Popoviciu in dosarul terenului subevaluat in care au fost trimisi in judecata si fostii sefi de la DGIPI si DGA Cornel Serban si Petru Pitcovici, informeaza Mediafax. „Pentru Popoviciu dispuneti avand in vedere aceleasi argumente, pedeapsa de 14 ani de inchisoare. Pentru ca are concurs de infractiuni aplicati o pedeapsa complementara”, au specificat procurorii in fata instantei.

De asemenea, in acelasi dosar, procurorii au mai cerut pedepse de 12 ani pentru Ioan Niculae Alecu, rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMV) la data comiterii faptelor, pentru Andrei Mihai Bejinaru, 12 ani de inchisoare, ca si pentru Stefan Diaconescu, secretar stiintific si rector in cadrul USAMV Bucuresti la data comiterii faptelor.

Pentru Ilie Cornel Serban, director al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din MAI la data comiterii faptelor, procurorii au solicitat magistratilor o pedeapsa de cinci ani de inchisoare iar pentru Mihai Ion Florin Luican, prefect al Capitalei si presedinte al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor au solicitat opt ani de inchisoare.

Omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu si fostii sefi de la DGIPI si DGA Cornel Serban si Petru Pitcovici au fost trimisi in judecata, in decembrie 2012, pentru fapte de coruptie in legatura cu tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au trimis in judecata pe Gabriel Aurel Popoviciu pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, precum si dare de mita, pe Ilie Cornel Serban, director al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din MAI la data comiterii faptelor, si pe Petru Daniel Pitcovici, sef sal Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie la data comiterii faptelor, ambii fiind acuzati de complicitate la dare de mita si favorizarea infractorului.

In acelasi dosar vor fi judecati Ioan Niculae Alecu, rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMV) la data comiterii faptelor, Stefan Diaconescu, secretar stiintific si rector in cadrul USAMV Bucuresti la data comiterii faptelor, ambii pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, si Andrei Mihai Bejinaru, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata.

Procurorii i-au mai trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice pe Mihai Ion Florin Luican, prefect al Capitalei si presedinte al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor, Gabriel Rasvan Toader, secretar la Prefectura Capitalei si membru al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor, Ioan Todiras, viceprimar al Primariei Sectorului 1 Bucuresti la data comiterii faptelor, Lizeta Minea, secretar la Primaria Sector 1 si membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor, si Gheorghe Petrulian, sef OCOOTA Bucuresti si membru al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000.

Procurorii arata in rechizitoriul trimis instantei ca, in perioada 2000 – 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Aurel Popoviciu, „in baza unui contract incheiat cu incalcarea prevederilor legale”, a facut posibila aducerea unui teren de 224 hectare, apartinand domeniului public al statului, ca aport in natura la capitalul social al SC Baneasa Investments SA, societate controlata de Popoviciu.

Anchetatorii au mai stabilit ca Popoviciu, in intelegere cu rectorul Ioan Niculae Alecu, ar fi creat posibilitatea incheierii unui contract de asociere in participatiune in conditii nelegale, introducand in acest mecanism societatea SC Log Trans SA, devenita ulterior Baneasa Investments SA si pe Andrei Mihai Bejenaru, care ar fi actionat potrivit indicatiilor omului de afaceri. Potrivit contractului, trebuiau dezvoltate activitati de pomicultura, viticultura, cresterea animalelor pe terenurile fermei Baneasa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *