Zegrean: Plenul CCR va lua, luni, o hotarare in privinta judecatorului Toni Grebla

toni grebla

Plenul Curtii Constitutionale (CCR) va lua luni o decizie in privinta situatiei judecatorului Toni Grebla, a anuntat presedintele CCR Augustin Zegrean. Zegrean a precizat ca va verifica declaratia pe care Toni Grebla o va face in privinta situatiei sale, iar apoi plenul Curtii va lua o decizie.

„Evident ca o sa verific declaratia (lui Toni Grebla n.r.). Asta voi face. Nu stiu daca domnul Grebla a venit sa aduca declaratia, o sa vedem ce scrie in ea, procedural, daca declara ca a fost intr-o situatie care il face incompatibil va trebui sa plece, daca nu este intr-o astfel de situatie nu avem nimic ce sa facem. Plenul Curtii va hotari in functie de declaratia pe care o da”, a precizat Zegrean, intrebat in legatura cu situatia lui Toni Grebla.

El a adaugat ca dupa ce va sta de vorba cu Toni Grebla se va reuni Curtea in plen, pentru a lua o decizie.

„Decizia va fi astazi, o sa va anuntam intr-un comunicat”, a mai spus Zegrean.

El a precizat ca Toni Grebla are in lucru 20 de dosare, la fel ca si ceilalti judecatori ai Curtii, numarul de dosare fiind egal repartizate.

Judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla a fost dus, saptamana trecuta, cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii i-au adus la cunostinta ca este urmarit penal pentru trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii de bani sau bunuri necuvenite.

Tot saptamana trecuta, Curtea Constitutionala a transmis un comunicat de presa in care a aratat, referitor la urmarirea penala a lui Toni Grebla, ca judecatorii CC sunt suspendati din functie atunci cand sunt trimisi in judecat, precizand ca orice persoana beneficiaza de prezumtia de nevinovatie pana la pronuntarea unei decizii definitive.

Potrivit sursei citate, judecatorii Curtii Constitutionale pot fi urmariti penal fara incuviintare, dar nu pot fi arestati sau trimisi in judecata decat in conditiile legii. De asemenea, judecatorii CurtiiConstitutionale sunt suspendati de drept din functie de la data trimiterii in judecata penala.

Sursa foto: gandul.info


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *