Vorbe grele la Congresul TSD. Dragnea si Sturzu s-au contrat dur

CONTRE DURE, LIVIU DRAGNEA, MIHAI STURZU, CONGRES TSD, CANDIDATI SEFIE TSD, INLOCUITOR MIHAI STURZU, TINERET SOCIAL; DEMOCRAT, GABRIELA PODASCA, GABRIEL PETREA, ANDREI TINU, ALEGERI CONDUCERE TSD, DECEMBRIE 2015, ROMEXPO

CONGRESUL TSD s-a reunit, sambata la ROMEXPO, pentru a decide asupra noii conduceri a formatiunii, in urma plecarii lui MIHAI STURZU de la sefia organizatiei, fiind inscrisi in cursa trei candidati, actualul lider afirmand insa ca, indiferent cine va fi noul sef al TSD, „castigator va fi LIVIU DRAGNEA”, transmite Mediafax.

UPDATE: MIHAI STURZU a anuntat ca isi da DEMISIA din PSD.

UPDATE: LIVIU DRAGNEA l-a criticat dur pe „domnul aviator MIHAI STURZU” si „cooperativa” in care a fost acesta si l-a acuzat ca dupa tragedia de la Colectiv a vrut sa „foloseasca acea emotie” pentru a constitui o miscare si, ulterior o alianta. Seful PSD a spus ca propunerea acestuia „l-a cutremurat”, „nu este admisibil sa folosesti o tragedie in care au murit 60 de tineri pentru asa ceva”.

„Sunt decat cativa care n-au inteles ca PSD-ul a intrat in alta etapa”, a adaugat LIVIU DRAGNEA, care a mai folosit „decat” in loc de „doar” si luna trecuta dupa audierile de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

LIVIU DRAGNEA a adaugat, in contextul alegerilor pentru sefia TSD ca „cel mai mare rau pe care il puteam face era sa spun cu coltul gurii ca il sustin pe X”.

„Acum spun cu toata sinceritatea ca vreau ca Gabi sa fie presedinte, unul dintre ei”, a glumit presedintele PSD, in conditiile in care ANDREI TINU s-a retras din cursa, in care au ramas doar GABRIEL PETREA si GABRIELA PODASCA.

Deputatul MIHAI STURZU, liderul TSD, i-a cerut sambata presedintelui Partidului Social Democrat, LIVIU DRAGNEA, sa se suspende din functie pana la rezolvarea problemelor juridice pe care le are.

MIHAI STURZU le-a vorbit, in cadrul reuniunii, tinerilor social-democrati despre necesitatea unei schimbari de mentalitate si viziune politica la nivelul partidului, amintind ca presedintele PSD figureaza pe site-ul ICCJ, lucru care nu onoreaza partidul. De asemenea, MIHAI STURZU i-a cerut sambata lui LIVIU DRAGNEA sa convoace si un congres al Partidului Social Democrat, informeaza Mediafax.

Congresul a inceput la ora 11.00, la ROMEXPO, principalul obiectiv fiind stabilirea noului lider. In cursa pentru sefia TSD sunt inscrisi trei candidati.

Este vorba despre deputatul PSD, GABRIELA PODASCA, fostul viceprimar al Sectorului 6, GABRIEL PETREA si vicepresedintele TSD, ANDREI TINU.

Inainte ca ANDREI TINU sa-si anunte candidatura, liderul PSD, LIVIU DRAGNEA, spunea despre Podasca si Petrea, ca ambele variante „sunt bune”. In prezent, functia de presedinte al organizatiei de tineret a PSD este ocupata de deputatul Mihai Sturzu, care a intrat insa in conflict cu actuala conducere a partidului, dupa ce a contestat modul in care a avut loc alegerea lui Liviu Dragnea in fruntea social-democratilor, la congresul din octombrie. Dragnea a criticat organizarea TSD pe care a numit-o „o simpla oglinda a organizarii in PSD” si a propus ca tinerii social-democrati sa vina cu plusvaloare in partid si sa sustina oameni cu experienta, fara a copia din metodele de conducere si organizare de la centru.

In plus, MIHAI STURZU, nu mai indeplineste criteriul varstei pentru a putea candida la Congresul de sambata.

Intrebat cu ce ganduri paraseste sefia TSD, MIHAI STURZU a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca pleaca din functie cu gandul ca „daca PSD are vreo sansa sa se reformeze, aceea este doar prin TSD. Acesta a mai precizat ca, pe viitor, marea sa incercare va fi aceea de „a accelera procesul de reformare a PSD”.

„PSD face acelasi dans de doi pasi inainte, unul inapoi, ceea ce imi dovedeste ca PSD nu a invatat lectiile din ultimul an. Nu mai putem sa ne gandim ca oamenii cred in continuare ceea ce vad la televizor fara sa treaca informatiile prin filtrul propriei gandiri. Daca PSD nu decide sa se reformeze ca partid, nu va avea sanse mari anul viitor (la alegeri – n.r.)”, a declarat deputatul Mihai Sturzu.

Cu privire la alegerile de sambata, MIHAI STURZU a explicat ca nu stie daca liderul PSD, LIVIU DRAGNEA, are vreun favorit pentru sefia TSD, insa MIHAI STURZU a precizat ca „indiferent cine castiga alegerile, castigator va fi LIVIU DRAGNEA”.

La Congresul PSD din octombrie, liderul TSD, MIHAI STURZU, a lansat o serie de critici la adresa conducerii si a lui LIVIU DRAGNEA, cerand ca alegerile interne de saptamana trecuta sa nu fie validate, pe motiv ca a existat un singur candidat, adaugand ca abia” atunci vom face un puternic gest impotriva comunsimului”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *