Viorel Popescu, fost director RATB, a fost retinut de procurorii DNA

Viorel-popescu-fost-director-ratb-retinut-de-dna

Fostul director general al RATB VIOREL POPESCU a fost RETINUT de procurorii DNA intr-un NOU DOSAR in care este acuzat de trafic de influenta, potrivit unui comunicat al institutiei.

Conform sursei citate, in cursul lunii decembrie 2011, premergator sarbatorilor de iarna, VIOREL POPESCU, in calitate de director general al RATB, a primit pentru sine, in mod indirect (prin intermediul unei alte persoane), de la administratorii unor societati comerciale, la sediul Regiei Autonome de Transport Bucuresti, suma de 2.500 euro.

In schimbul acestei sume de bani, VIOREL POPESCU urma sa intervina pe langa functionarii competenti din cadrul RATB, in scopul derularii in conditii avantajoase, pentru firmele celor doi oameni de afaceri, a unui contract al carui obiect il constituia vanzarea de catre aceasta institutie a unui numar de 232 de mijloace de transport casate (din parcul propriu in vederea dezmembrarii si valorificarii ulterioare a deseurilor rezultate), precum si in vederea atribuirii ulterioare a unor alte contracte similare catre societatile celor doua persoane.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

VIOREL POPESCU a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie intr-un alt dosar, la data de 18 septembrie 2014, in sarcina acestuia retinandu-se infractiunile de abuz in serviciu, in scopul obtinerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecinte deosebit de grave si conflict de interese.

Fostul director al RATB va fi prezentat vineri la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa foto: adevarul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *