Vine iarna! Cod galben de frig si ninsoare in toata tara

avertizare meteo, cod galbe, frig, ninsoare, romania, iarna

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare de tip COD GALBEN de FRIG si NINSOARE, care vizeaza inclusiv Bucurestiul. Avertizarea este valabila de duminica, de la ora 10:00, pana marti, la ora 18:00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

In intervalul mentionat vor fi precipitatii in toata tara, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l//mp, mai ales in jumatatea sudica si in zonele de munte.

Vor fi ploi, dar in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in zonele montane inalte din restul tarii, in jumatatea de nord a Moldovei si trecator in estul si sud-estul Transilvaniei.

Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, depasind temporar 60…70 km/h, indeosebi in sud, sud-est si in zonele de munte. Procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in toate regiunile, dar mai ales in cele extracarpatice.

Vor fi sub atentionarea meteo, pe langa Capitala, judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Harghita, Covasna, Galati, Brasov, Prahova, Buzau, Braila, Ilfov, Calarasi, Tulcea, Constanta, Arges, Dambovita, Ilfov, Gorj, Olt, Dolj, Teleorman, Valcea, Giurgiu, Mehedinti, Calarasi, Hunedoara, Arad si Timis.

Totodata, sunt partial vizate judetele Alba, Sibiu, Mures, Maramures si Bistrita Nasaud. De asemenea, de sambata de la ora 16:00, pana duminica dimineata, la ora 10:00, este in vigoare un cod galben de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului.

In intervalul mentionat, ploile se vor intensifica si se vor extinde in jumatatea sudica a tarii. In Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantitati de apa de 20…25 l/mp si izolat, indeosebi in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali, peste 40…50 l/mp. La munte, la peste 1800 m, in cursul noptii de sambata spre duminica (10/11 octombrie), precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Vantul se va intensifica in sud-vestul si sudul teritoriului, cu viteze la rafala de 50…55 km/h, iar in sudul Bantului si pe creste, va depasi temporar 70 km/h.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *