Victor Ponta se afla in vizita oficiala in Iordania

victor ponta, fost premier, presedinte de fundatie, black sea regional cooperation 2020, nicolae banicioiu, danel constantin, judecatorie sector 5

Premierul VICTOR PONTA incepe, sambata, o VIZITA OFICIALA de doua zile in Regatul Hasemit al IORDANIEI, la invitatia omologului sau iordanian, dr. ABDULLAH ENSOUR.

Potrivit unui comunicat al Executivului, obiectivul vizitei este de a reconfirma nivelul foarte bun atins de relatiile politico-diplomatice si pe linie de securitate intre cele doua tari, dar si de a identifica cele mai bune cai pentru aducerea cooperarii economice si sectoriale la nivelul acestora.

Printre domeniile de interes comun ale celor doua state, care vor fi abordate cu ocazia vizitei, se numara agricultura, energia, IT&C, turismul, sanatatea, inclusiv posibilitatile de realizare a unei mai bune conectari a mediilor de afaceri din cele doua tari.

Premierul VICTOR PONTA va fi primit de REGELE ABDULLAH al II-lea, va avea o intalnire cu omologul sau iordanian, intrevederi cu reprezentantii Camerei de Comert a IORDANIEI, precum si cu un grup de oameni de afaceri irakieni ale caror companii opereaza in Iordania si Irak.

Din delegatia romana vor face parte ministrii Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, Economiei — MIHAI TUDOSE, Agriculturii — DANIEL CONSTANTIN, precum si un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne, responsabil de gestionarea situatiilor de urgenta.

Premierul roman va avea in cadrul discutiilor si un schimb de opinii cu oficialii iordanieni pe tema evolutiilor in plan international si regional.

Avand in vedere impactul CRIZEI REFUGIATILOR  sirieni asupra Iordaniei, Romania va acorda un ajutor umanitar de urgenta acestei tari in cuantum de un milion de lei, precizeaza Guvernul.

Sursa foto: jurnalul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *