Victor Ponta este vizat de o ancheta DNA privind stergerea datoriei Rompetrol

rompetrol, dosar rompetrol, stergere datoria rompetrol, DNA, trafic de influenta, luare de mita, victor ponta,
Fostul premier Victor Ponta este vizat de o ancheta a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in legatura cu modul in care, printr-o hotarare de guvern pe care a semnat-o, compania kazaha KazMunayGas a scapat de plata a 600 de milioane de dolari, datoria istorica a Rompetrol.

Procurorii DNA au ridicat documentele privind memorandumul de intelegere cu KazMunayGas, conform unor surse guvernamentale. Dosarul a fost deschis in 2015, cand procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in rem pentru trafic de influenta si luare de mita.Surse judiciare au declarat pentru EurActiv.ro ca fostul premier Victor Ponta este printre cei vizati in dosarul instrumentat de procurorii anticoruptie.

Victor Ponta a semnat, in ianuarie 2014, o hotarare de guvern prin care a fost adoptat memorandumul de intelegere cu kazahii care au cumparat Rompetrol, dupa ce Curtea Constitutionala (CCR) s-a opus validarii prin lege a acestui memorandum, de fapt un contract comercial de stat.

Procurorii considera suspecte vizitele dese ale lui Victor Ponta in Turcia dupa semnarea memorandumului cu KazMunayGaz, dar si faptul ca fostul premier folosea, in timpul acestor vizite, o cartela telefonica turceasca pentru convorbiri private.

Sursa text: Euractiv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *