Victor Ponta, citat pentru 6 noiembrie la ICCJ

termen proces, citatie, victor ponta, dosar turceni-rovinari, premier romania, spalare de bani, fals in inscrisuri, evaziune fiscala, dan sova, magistrati iccj

Premierul VICTOR PONTA a fost citat la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru data de 6 noiembrie in DOSARUL TURCENI-ROVINARI, in care este URMARIT PENAL pentru FALS in INSCRISURI sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la EVAZIUNE FISCALA in forma continuata si SPALAREA BANILOR, fapte petrecute pe vremea cand actualul prim-ministru era avocat, anunta postul de televiziune Digi 24.

Primul termen al procesului a avut loc pe 21 septembrie, VICTOR PONTA nefiind citat de instanta. In schimb, DAN SOVA, URMARIT PENAL in acelasi dosar, a fost prezent in fata judecatorilor.

In 17 septembrie, premierul VICTOR PONTA a fost trimis in judecata pentru 17 infractiuni de FALS in INSCRISURI sub semnatura privata, complicitate la EVAZIUNE FISCALA si SPALAREA BANILOR, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

In acelasi dosar, DAN SOVA, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati „Sova si Asociatii”, in prezent senator, va fi judecat, pentru trei infractiuni de complicitate la ABUZ in SERVICIU cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, FALS in INSCRISURI sub semnatura privata (17 infractiuni), EVAZIUNE FISCALA  in forma continuata si SPALARE de BANI. DAN SOVAa fost trimis in judecata sub CONTROL JUDICIAR.

Procurorii i-au trimis in judecata, in libertate, si pe Laurentiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de ABUZ in SERVICIU cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *