Victor Ponta, audiat la ICCJ in dosarul in care este inculpat alaturi de Dan Sova

VICTOR PONTA, TERMEN JUDECATA, DOSAR TURCENI ROVINARI, DAN SOVA, SPALARE DE BANI, EVAZIUNE FISCALA, FALS IN INSCRISURI

VICTOR PONTA a ajuns, vineri dimineata, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se judeca primul termen  al procesului in care fostul premier este inculpat, informeaza postul B1 Tv. In acelasi dosar urmeaza sa fie audiat si DAN SOVA.

Premierul demisionar VICTOR PONTA este audiat, vineri dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in dosarul Turceni-Rovinari, in care a fost trimis in judecata pentru FALS in INSCRISURI sub semnatura privata, complicitate la EVAZIUNE FISCALA si SPALAREA BANILOR, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat. VICTOR PONTA, senatorul DAN SOVA si ceilalti inculpati din dosarul Turceni-Rovinari au fost citati sa se prezinte la termenul din 6 noiembrie, in fata judecatorului de Camera preliminara de la ICCJ, pentru cereri si exceptii anterioare inceperii judecarii cauzei, informeaza Mediafax.

Pe 17 septembrie, la aproape trei luni si jumatate de la punerea sa sub urmarire penala in dosarul „Turceni-Rovinari” si dupa cinci „vizite” la DNA, Victor Ponta a fost trimis in judecata, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat „Victor-Viorel Ponta” a obtinut de la SCA „Sova si Asociatii” suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care insa in realitate nu s-au efectuat.

Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului sau.

In acelasi dosar, Dan-Coman Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati „Sova si Asociatii”, in prezent senator, va fi judecat, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Sova a fost trimis in judecata sub control judiciar.

Procurorii i-au trimis in judecata, in libertate, si pe Laurentiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *