Vicepremierul Gabriel Oprea are o plangere penala la DNA

gabriel oprea, renuntare, titluri, titlu doctor, academia nationala informatii, ani, plagiat, radu stroe, neculai ontanu, bogdan licu, mihai tudose

Guvernul PONTA sta pe un butoi de pulbere! Ministrul Afacerilor Interne GABRIEL OPREA, cel care ocupa si functia de vicepremier, este vizat de o PLANGERE PENALA inregistrata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

GABRIEL OPREA a fost partener de afaceri in anii 1993-1994 cu JULIAN REOSENGREN, cetatean roman si suedez. ROSENGREN, a facut o PLANGERE PENALA la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) impotriva lui GABRIEL OPREA pentru INSELACIUNE, ABUZ de INCREDERE, FALS, ABUZ in SERVICIU si constituire de grup infractional organizat. Pe scurt, fostul partener de afaceri al lui Oprea din zorii democratiei il acuza ca l-a lasat fara bani, firma si imobile, profitand de faptul ca ROSENGREN se afla atunci in puscarie pentru frauda.

Desi presa a mai relatat despre cazul ROSENGREN si despre relatia lui cu GABRIEL OPREA, vicepremierul GABRIEL OPREA nu a raspuns nici pana acum in mod concret acuzatiilor aduse de fostul sau partener de afaceri, mai intai personal, apoi public. „Informatiile privind relatiile mele cu domnul Julian Rosengren sunt jumatate gresite si jumatate imprecise”, s-a aparat, atunci, GABRIEL OPREA, intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, acum, plangerea lui JULIAN ROSENGREN a ajuns in atentia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), dupa ce a trecut, ca un „cartof fierbinte”, prin mainile mai multor anchetatori, care si-au declinat competenta. Plangerea adresata initial DNA a fost remisa si inregistrata la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (CAB), care a trimis-o spre competenta solutionare Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 5. La randul lor, procurorii PJS5 au constatat, „in urma verificarilor”, ca GABRIEL OPREA „face parte din Guvernul Romaniei, fiind ministru de Interne” si au trimis-o la PICCJ.

In plangerea adresata DNA in decembrie 2014, JULIAN ROSENGREN arata ca in timp ce el era arestat preventiv si, ulterior, condamnat, GABRIEL OPREA a profitat de situatie, si din asociat in firma s-a transformat in administrator, apoi a vandul spatiile comerciale fara acordul partenerului sau.

Sursa text si foto: puterea.ro

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *