Veste fantastica pentru romanii din Germania!

ROMANI GERMANIA, SISTEM AJUTOR SOCIAL, CURTE SOCIALA FEDERALA, GERMANIA, VESTE EXCELENTA, AJUTOARE SOCIALE,

Curtea Sociala Federala din Germania a estimat miercuri ca persoanele care cauta un loc de munca, provenind dintr-o tara membra a Uniunii Europene, si care traiesc in Germania, nu pot fi excluse definitiv din sistemul de ajutor social, opunandu-se astfel unei legi recente, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Decizia pronuntata miercuri confirma o prima hotarare datand din decembrie 2015, potrivit careia orice cetatean al UE, chiar si fara un loc de munca, care traieste mai mult de sase luni in Germania, are dreptul la asistenta sociala.

Potrivit Constitutiei germane, tara trebuie sa asigure tuturor, inclusiv strainilor, un minim vital daca un cetatean strain traieste de mai mult timp in tara.

Aceasta decizie a suscitat ingrijorari in comunitatile care finanteaza ajutoarele sociale in Germania, precum si teama ca aceasta situatie va atrage cetatenii UE din tari cu un nivel mai scazut de trai, cum ar fi Romania si Bulgaria. Ca prima economie europeana, Germania este prima tara unde se indreapta cetatenii intracomunitari.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *