Valeriu Zgonea: Cei de la PNL sunt inconstienti

pnl, inconstienta, sua, rusia, valeriu zgonea, presedinte camera deputatilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, le-a cerut vineri liberalilor sa nu uite ca Romania este in parteneriat strategic cu SUA, nu cu Rusia.

„Le recomand cat se poate de colegial celor din Partidul National Liberal sa isi aduca aminte ca noi, Romania, suntem in parteneriat strategic cu SUA, nu cu Federatia Rusa. Prin urmare, daca liberalii isi doresc sa fie coerenti cu pozitiile exprimate de NATO, organizatie din care Romania face parte ca membru cu drepturi depline, ar trebui sa sustina pozitia exprimata de Guvernul Romaniei si de NATO”, se arata intr-o declaratie a lui Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea opineaza ca a adopta pozitiile prudente ale vocilor pro-ruse, in contextul in care Romania este amenintata de voci oficiale ale statului rus, „nu inseamna sa fii „atent”, ci arata ca esti inconstient”.

„Tocmai de aceea, lansez celor din PNL un apel la memorie, sa isi aminteasca si sa constientizeze ce implica prezenta noastra in NATO, parteneriatul nostru strategic cu SUA si, prin urmare, sa nu abordeze politicianist o tema cat se poate de serioasa, respectiv tensiunile din plan regional si reactia Romaniei in acest context tensionat.

Personal, salut reactia ferma a premierului Victor Ponta fata de amenintarile Rusiei si consider ca toti actorii politici si institutionali ai statului roman ar trebui sa respinga orice forma de amenintare sau critica lansate la adresa Romaniei din partea oficialilor rusi”, a precizat Valeriu Zgonea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *