Ultranationalistul Nigel Farage aseamana UE cu mafia

NIGEL FARAGE, FOST LIDER UKIP, EUROPARLAMENTAR UK, MAFIA, COMPARATIE, UNIUNEA EUROPEANA
UK Independence Party (UKIP) leader Nigel Farage speaks during an interview with Reuters in London March 17, 2015. REUTERS/Suzanne Plunkett (BRITAIN - Tags: POLITICS ELECTIONS)

Fostul lider al UKIP Nigel Farage a acuzat Uniunea Europeana ca este „razbunatoare” pentru ca cere un acord privind Brexitul si ca „se comporta precum Mafia”. Declaratia sa a fost facuta in sesiunea plenara a Parlamentului European de miercuri, de la Strasbourg, scriu jurnalistii de la Politico.

„Va comportati ca Mafia, ca si cum am fi ostatici. Nu suntem – suntem liberi sa plecam”, a spus Farage, in fata colegilor europarlamentari.

Apoi, Nigel Farage a reluat mesajul pe contul sau de Twitter, spunand ca „UE se comporta precum gangsterii. Trateaza Marea Britanie ca pe un ostatic, cand de fapt suntem liberi”. De altfel, presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a intrerupt sesiunea pentru a-l admonesta pe Farage pentru folosirea cuvantului „Mafia”, astfel ca acesta din urma l-a schimbat cu „gangster”.

„Voi (UE – n.red.) v-ati aratat cu aceste revendicari pentru a fi razbunatori. Tot ce pot sa spun este slava Domnului ca plecam”, a mai transmis britanicul, care este europarlamentar de 18 ani. Parlamentul European a adoptat, miercuri, o rezolutie in care sunt prezentate oficial principiile si conditiile cheie ale PE pentru a aproba acordul de retragere cu Marea Britanie.

Rezolutia a fost aprobata cu o larga majoritate: 516 voturi pentru, 133 impotriva si 50 de abtineri. In aceasta rezolutie, deputatii europeni subliniaza importanta asigurarii unui tratament egal si corect pentru cetatenii UE care traiesc in Marea Britanie si pentru cetatenii britanici care traiesc in UE.

In plus, se subliniaza ca Marea Britanie ramane un stat membru pana la plecarea oficiala, acest lucru presupunand drepturi si obligatii, inclusiv angajamente financiare care s-ar putea prelungi dincolo de data retragerii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *