UE risca dezintegrarea din cauza crizei imigrantilor

ue

UE risca dezintegrarea daca nu raspunde celei mai grave crize a imigratiei de a Al Doilea Razboi Mondial incoace, a avertizat, joi, sefa diplomatiei europene.

Federica Mogherini a aratat ca daca UE se bazeaza numai pe raspunsuri individuale ale statelor membre pentru aceasta criza europeana, „criza se va inrautati, cu reactii in lant din partea opiniei publice si Guvernelor nationale”, scrie AFP, citata de ngrguardiannews.com.

Intr-un interviu acordat publicatiei italiene Il Sole 24 Ore Mogherini a aratat ca blocul european are nevoie sa fie echipat cu „instrumente capabile sa faca fata provocarii”, fara de care „exista riscul dezintegrarii”.

Avertismentul sefei diplomatiei europene vine la o zi dupa ce Austria a anuntat planurile de ridicare a unui zid la o importanta trecere la frontiera cu Slovenia, pentru a controla fluxul migrator. Ar fi inca o lovitura data zonei de libera circulatie Schengen din sanul Uniunii.

Inainte de Austria, Ungaria a ridicat un gard la granita cu Serbia unul cu Croatia si a impus masuri dure impotriva imigrantilor ilegali, inclusiv inchisoarea.

In plus, in Parlamentul german a fost depusa o initiativa pentru construirea unui zid la frontiera cu Austria, menit sa ii opreasca pe refugiatii care fug de razboi din tari africane sau asiatice si care au venit in Europa cu sutele de mii anul acesta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *