Ucraina: Un nou bombardament cu rachete

ucraina

Ucraina: Presedintele Petro Porosenko a anuntat marti in Parlament ca un cartier general militar de la aerodromul din Hramatorsk (est) si zone locuite din vecinatate au fost bombardat cu sisteme de lansatoare multiple de rachete de tip Tornado de catre rebeli prorusi, relateaza agentia Interfax Ucraina.

„Acum 25 de minute un lansator multiplu de rachete (de tip) Tornado a atins «Sarmat», cartierul general al fortelor antiteroriste din Hramatorsk”, a declarat el.

„Alt atac a lovit zone rezidentiale din Hramatorsk”, a continuat presedintele ucrainean.

Potrivit BBC, care citeaza surse locale, cel putin trei persoane au fost ucise iar alte 15 ranite in atacul asupra zonei locuite.

Separatistii, citati de Reuters au dezmintit tiruri cu rachete.

Jurnalistii prezenti la fata locului spun ca bombele care au lovit orasul controlat de Kiev, si care era considerat sigur pana acum, ar fi bombe cu submunitii. Aceste bombe sunt interzise prin Conventia privind armele si munitia cu dispersie la sol din 2008, insa Rusia si Ucraina nu sunt semnatare ale conventiei.

Kramatorsk era, pana acum, singurul oras din est pentru care Guvernul de la Kiev acorda acreditare jurnalistilor care doreau sa relateze conflictul din est.

Administratia regionala din Donetk, controlata de Guvernul de la Kiev, a precizat ca rachetele au fost trase dinspre zona Gorlivka, controlata de rebelii separatisti. Gorlivka se afla la aproximativ 50 de kilometri de Kramatorsk.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *