Ucraina: Armata SUA avertizeaza ca razboiul se extinde

ucraina

Ucraina: Trupe militare rusesti lupta in mod direct alaturi de separatisti in orasul ucrainean Debalteve si, daca ofensiva continua, acestea si-ar putea indrepta atentia spre portul strategic Mariupol.

Este avertismentul comandantului armatei Statelor Unite in Europa, Ben Hodges, care face referire la Debaltseve, oras neatacat pana acum, aflat in zona de vest a regiunii Donetk, scrie Daily Mail, care citeaza Reuters.

„Este evident, din cantitatea de munitie si tipurile de echipamente, ca militarii rusi intervin direct in zona Debalteve”, a declarat generalul Hodges, in timpul unei vizite la o baza NATO din Polonia.

„Sunt ingrijorat de faptul ca, daca au succes in Debalteve, isi vor indrepta atentia spre Mariupol. Nu stiu sigur acest lucru, dar imi fac griji”, a marturisit acesta.

Ben Hodges a spus, de asemenea, ca Rusia are zece batalioane de soldati in apropierea granitei cu Ucraina.

Declaratiile generalului american vin dupa ce un alt oras din regiunea Donetk, Kramatorsk, a fost atacat marti. Cel putin trei persoane au murit si 15 au fost ranite dupa ce doua bombe au cazut, una intr-o zona rezidentiala si alta peste sediul operatiunilor militare ale Kievului in estul separatist.

Jurnalistii prezenti la fata locului spun ca bombele care au lovit orasul controlat de Kiev, si care era considerat sigur pana acum, ar fi bombe cu submunitii. Aceste bombe sunt interzise din 2008, insa Rusia si Ucraina nu sunt semnatare ale conventiei.

Evolutia survine in aceeasi zi in care are loc summit-ul de la Minsk, in Belarus, unde liderii Ucrainei, Rusiei, Germaniei si Frantei inca o data sa gaseasca o solutie la criza ucraineana, considerata ca fiind „ultima sansa de pace”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *