TVR in colaps! George Orbean respins de Parlament

plen parlament, vot negativ, tvr, george orbean, ca al tvr

Plenul reunit al celor doua camere a respins, marti, propunerea Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane, George Orbean, pentru functia de presedinte-director general al SRTV cu 185 voturi „pentru” si 206 „impotriva”.

Birourile Permanente Reunite se vor intruni pentru a stabili un nou calendar pentru numirea presedintelui-director general al TVR.

Liviu Dragnea si premierul Dacian Ciolos s-au intalnit luni seara si nu au ajuns la niciun acord pe aceasta tema, au declarat pentru Newsro surse politice, in conditiile in care George Orbean a fost propus de Guvern, iar PSD o vrea pe Irina Radu.

Miercuri, Consiliul de Administratie ar urma sa se reuneasca si sa faca o noua propunere, care ar urma sa fie audiata si votata in Comisiile reunite de cultura, dar si in plenul reunit al celor doua Camere.

George Orbean a fost ales, martea trecuta, de catre membrii noului Consiliu de Administratie al TVR in functia de presedinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani, Orbean avand sapte voturi favorabile, fata de cele sase primite de Irina Radu.

George Orbean a fost propus de Guvern si a fost ales cu 7 voturi din 13 de catre membrii noului Consiliu de Administratie al TVR. Irina Radu, propunerea PSD pentru sefia CA, a primit 6 voturi favorabile.

Tot marti, George Orbean a fost audiat de Comisiile reunite de cultura care au emis aviz negativ, cu 18 voturi „impotriva” si 15 „pentru”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *