Turnatorii Dorin si Alin Cocos au dezvaluit spagile uriase din dosarul Bica 2

dorin cocos, alin cocos, sergiu diacomatu, alina bica, crinuta dumitrean, spagi uriase, dosar bica 2, gheorghe stelian, luare de mita, dare de mita,

Dorin si Alin Cocos au turnat totul in fata procurorilor, iar sumele de care vorbesc sunt cu adevarat ametitoare. Banii, cei mai multi dintre ei dati la punga, erau transmisi prin Alin Cocos, cel care a fost implicat total de catre tatal sau in afacerile necurate pentru a asigura legaturile intre cei implicati.

Dorin Cocos si fiul sau au detaliat in fata procurorilor modul in care erau impartite spagile in dosarul retrocedarilor. Banii pe care Dorin Cocos ii primea sa faca trafic de influenta erau dati in sacosa celor care rezolvau dosarele chiar in hotelul detinut de acesta.

Rolul lui Alin Cocos era sa faca legaturile intre cei implicati in dosare. Tot el a fost cel care i-a vandut Alinei Bica un teren la jumatate de pret ca sa acopere o spaga.

Potrivit fostului sot al Elenei Udrea, toti banii treceau pe la el.   In cazul unui dosar de despagubire pe care a promis sa il rezolve, a primit o spaga de 4.800.000 de euro de la omul de afaceri Gheorghe Stelian. Din acesti bani si-a oprit o cota standard: 1.200.000 de euro. 800.000 de euro au mers la Crinuta Dumitrean, sefa ANRP, iar cea mai mare suma a incasat-o vicepresedintele ANRP, Sergiu Diacomatu.

„Dupa rezolvarea favorabila a cererii de despagubire domnul Diacomatu Sergiu a venit la mine la hotel si i-am remis suma de 2.500.000 de euro, suma de 2.500.000 de euro reprezentand prima transa din totalul de 4.800.000 de mii de euro. Nu cunosc daca domnul Diacomatu Sergiu a impartit-o cu altcineva”.

Intr-un alt dosar de despagubire, partea lui Diacomatu a fost mult mai mare: 5.000.000 de euro. Aceasta era partea lui din cele 8.000.000 de euro pe care Dorin Cocos le-a primit de la Gheorghe Stelian. De data aceasta, in schema a intrat si fostul vicepresedinte al ANAF, Bogdan Serban, care a primit si el o spaga de 800.000 de euro. Dorin Cocos si-a oprit din nou partea lui si a mai platit inca un milion de euro catre sefa ANRP, Crinuta Dumitrean.

„Eram in biroul tatalui meu Cocos Dorin la Euro Hotels cand acesta i-a inmanat domnului Diacomatu Sergiu o sacosa din plastic despre care stiam ca contine bani. Nu pot sa precizez suma, avea un anume cuantum, dar avand in vedere faptul ca a fost nevoie sa fie pusa intr-o sacosa cred ca era de un cuantum considerabil”.

Alina Bica ar fi fost recompensata cu un teren in Snagov, cu o suprafata de 4.200 de metri patrati. Despre aceasta tranzactie au depus marturie atat Dorin Cocos cat si Alin Cocos.

„Am vandut acest teren la jumatate pret fata de pretul de piata domnului Mihailescu datorita faptului ca Dragos Bogdan nu mi-a confirmat ca parte din cei 800.000 de euro pe care ii dadusem au ajuns si la doamna Alina Bica. Stiu ca ulterior terenul a ajuns la doamna Alina Bica sau cel putin asa m-a informat domnul Mihailescu”.

Atat Dorin Cocos cat si fiul sau au cerut magistratilor sa parcurga procedura simplificata cu recunoasterea vinovatiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *