Turcii au doborat un avion al Rusiei

avion al rusiei

Turcii au doborat un avion al Rusiei. Un avion rusesc de razboi a fost doborat, marti dimineata, de catre fortele turce, la granita dintre Siria si Turcia, iar incidentul militar este de natura sa creeze noi tensiuni intre NATO si Rusia.

Turcii au doborat un avion al Rusiei. O reuniune de urgenta a Aliantei Nord-Atlantice a fost convocata pentru marti la pranz. Ankara sustine ca aeronava de lupta a violat spatiul aerian al Turciei si ca pilotii au fost somati de mai multe ori inainte de a fi doborat avionul. Pe de alta parte, oficialii rusi spun ca aeronava de tip SU-24 nu a incalcat spatiul aerian al Turciei, aflandu-se pe cerul Siriei.

Turcii au doborat un avion al Rusiei. Presedintele rus, Vladimir Putin, a raspuns incidentului cu un discurs dur, care ameninta Turcia cu repercusiuni, in vreme ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si-a anulat o vizita pe care o avea in program pentru miercuri.

Din primele informatii, se pare ca cei doi piloti ai aeronavei s-au catapultat. Exista rapoarte contradictorii cu privire la soarta lor – fie unul, fie ambii au fost ucisi de turkmenii din Siria.

Turcii au doborat un avion al Rusiei. Noi detalii despre declaratiile colonelului american Steve Warren, purtatorul de cuvant al campaniei militare impotriva Statului Islamic. Warren a confirmat varianta Turciei, anume ca pilotii sai au somat in repetate randuri avionul rusesc, inainte de a-l dobori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *