Trei judecatori din Oradea, urmariti penal dupa ce au anulat o condamnare la inchisoare primita de un milionar

AVOCATI, TAXA, 15000 EURO, DNA, INCULPATI CU GREUTATE, AVOCATI CU NUME

Trei judecatori de la Curtea de Apel Oradea sunt urmariti penal de DNA pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, dupa ce, in 2011, au anulat condamnarea primita de un om de afaceri.

„La data de 23 august 2011, suspectii Patraus Elvira Mihaela, Puscas Mircea si Munteanu Traian, in calitate de judecatori in cadrul Curtii de Apel Oradea, si-au indeplinit defectuos atributiile de serviciu, distorsionand realitatea si aplicand cu rea-credinta dispozitiile legale incidente, cu ocazia judecarii unei contestatii in anulare formulata de o persoana condamnata anterior.

Persoana respectiva a fost condamnata la data de 17 mai 2011 de catre magistrati din cadrul aceleiasi instante de judecata la executarea pedepsei inchisorii de 8 luni inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, pentru savarsirea infractiunii de ultraj.

Prin indeplinirea defectuoasa si cu rea-credinta a atributiilor de magistrati – judecatori ai Curtii de Apel Oradea, suspectii Patraus Elvira Mihaela, Puscas Mircea si Munteanu Traian au afectat interesele legitime ale partii vatamate, interesul general de infaptuire a justitiei si, implicit, interesele legitime ale Curtii de Apel Oradea”, se arata intr-un comunicat remis, vineri, Ziare.com.

Astfel, procurorii DNA considera ca persoana condamnata a obtinut un folos necuvenit, constand in inlaturarea condamnarii definitive la 8 luni de inchisoare cu suspendare si la anularea dispozitiilor privind obligativitatea condamnatului de a plati despagubiri civile si cheltuieli judiciare.

In luna martie, jurnalistii de la eBihoreanul publicau un articol in care se preciza ca procurorii DNA ii acuza pe acesti trei judecatori ca in 2011 l-au scapat de inchisoare pe patronul lanturilor de magazine Unicarm, Vasile Lucut, intocmindu-le dosar penal.

Subiectul dosarului este vechi, din 2004. In timpul unui control, Lucut l-ar fi agresat pe un inspector sanitar veterinar in incinta propriei fabrici, in timpul unui control. Dupa mai multe tergiversari si reincadrari ale faptelor, in 2010, milionarul a fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare si la despagubiri de 50.000 lei catre veterinar.

Solutia a fost mentinuta ca definitiva la Curtea de Apel Oradea, insa dupa trei luni, un alt complet, format din Mihaela Patraus, Mircea Puscas si Traian Munteanu, a admis o contestatie in anulare (cale extraordinara de atac) formulata de Lucut impotriva hotararii de condamnare.

Peste un an, in urma demersurilor victimei, un alt complet al Curtii a reluat dezbaterile, constatand ca primul proces, cel solutionat de trio-ul Patraus-Munteanu-Puscas, s-a desfasurat fara ca adversarul lui Lucut sa fi fost instiintat legal. „Autoritatea de lucru judecat opereaza numai pentru ceea ce s-a judecat si hotarat. Intre ordonanta procurorului si sentinta penala nu exista identitate de obiect si ca urmare nu sunt indeplinite conditiile autoritatii de lucru judecat”, au concluzionat magistratii, respingand contestatia lui Lucut.

In 2013, procurorii DNA au deschis o ancheta cu privire la decizia completului Patraus-Puscas-Munteanu, stabilind ca in dosar au fost „interventii”, printre cei implicati fiind si comisarul sef Gheorghe Patraus, seful Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Oradea si sotul judecatoarei Patraus.

Vasile Lucut a mai fost inculpat si intr-un alt dosar deschis de DNA Oradea, pentru coruperea primarului din Beius, Adrian Domocos, pe care milionarul l-ar fi mituit cu 59.000 de lei pentru a-i permite sa deschida ilegal un magazin Unicarm in oras.


2 Comments

  • CORUPTIE SI LA CFR CALATORI ??? spune:

    DNA , sa controleze toate dosarele de achizitii “in totalitate legale” cel putin din perioada 2013-2014-2015 de la CFR Calatori?
    Oare s-a auzit de Secara Vasile(inculpat), Dorobantu Valentin(dirijorul trenurilor pe la REGIOTRANS Bv.), Carmen Maria Popescu(“regina achizitiilor” de la CFR Calatori), Miu Ileana(director economic),Liliana Constantinescu(sef oficiu juridic),Claudiu Dumitrescu(fost membru CA,inculpat), Alexandrina Gatej(fosta presedinte CA),Dana Galben Rachila(membru CA pe viata?),Gavris Teodor(inculpat), Nita Robert, Timis Bogdan, Protopopu Gabriel Telu(inculpat),Berindean Nicolae(inculpat),Szentes Iosif(manager privat CFR Calatori) Mantoiu Cornel ,Zaharia Adrian, etc?
    Dar pe unde “zace” raportul Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu inaintat la organele competente ,referitor la activitatea “ireprosabila” a unora de mai sus in decursul anului 2013 din care rezultau clar probe pentru comiterea unor posibile fapte de coruptie?

  • Violeta spune:

    Cum sa faci bani pe internet! Profita si tu urgent de acest chilipir: un curs GRATUIT care te invata online si rapid cum sa faci bani pe internet! Trebuie doar sa-ti acorzi circa o ora pe zi, timp de cateva zile, pentru a invata pas cu pas cum sa faci bani pe internet! Vrei si tu cu seriozitate sa schimbi ceva in viata ta? Cere urgent detalii despre curs, la adresa de email:[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *