Traian Basescu va sustine un discurs la Varsovia

traian basescu, presedinte mp, laura codruta kovesi, acuze dure, dosar microsoft-eads, sefa dna

Fostul sef al statului Traian Basescu se va afla in perioada 15-17 mai intr-o vizita la Varsovia. Fostul presedinte al Romaniei este invitat sa tina un discurs in cadrul conferintei pe tema „Situatia politica si economica in Europa Centrala si de Est”.

La acest eveniment va participa si Andrzej Duda, candidatul partidului Lege si Dreptate la functia de presedinte al Poloniei, proaspat castigator al primului tur al alegerilor prezidentiale desfasurat pe 10 mai.

Comunicatul de presa remis de fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu

„Traian Basescu intreprinde in perioada 15 – 17 mai o vizita la Varsovia. Fostul presedinte al Romaniei a dat astfel curs invitatiei prestigiosului think-tank polonez Sobieski Institute si partidului de centru-dreapta Lege si Dreptate, condus de fostul prim-ministru Jaroslaw Kaczynski, de a vorbi ca main speaker (invitat principal) la conferinta intitulata „Situatia politica si economica in Europa Centrala si de Est”.

La aceasta conferinta, va participa si domnul Andrzej Duda, candidatul partidului Lege si Dreptate la functia de presedinte al Poloniei, proaspat castigator al primului tur al alegerilor prezidentiale desfasurat pe 10 mai. Acesta l-a devansat cu un procent pe presedintele in functie, Bronislaw Komorowski.

Sobieski Institute, infiintat in 2004, este unul dintre cele mai cunoscute think-tank-uri din Polonia, avand ca principale arii de expertiza si analiza politicile de securitate si aparare, politicile energetice, relatiile internationale, finantele publice si problemele pe justitie. De asemenea, sub sigla institutului, este publicata Revista de politica internationala (The International Political Review), care se concentreaza asupra evolutiilor doctrinare si de discurs ale tuturor formatiunilor politice de centru-dreapta din Europa si Statele Unite”.

Aceasta este a doua vizita in strainatate a fostului presedinte al Romaniei Traian Basescu, dupa cea din Republica Moldova, acolo unde fostul sef al statului a primit cetatenia din tara vecina.

Sursa foto: adevarul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *