Traian Basescu a scapat de 12 ani de puscarie

traian basescu, inscriere pmp, partid miscarea populara, oficial, fost presedinte

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU ar fi fost acuzat de fapte de de coruptie intr-un dosar penal intocmit in anul 2004, potrivit unui document al Ministerului Public din 5 ianuarie 2005. In respectivul dosar penal Traian Basescu era acuzat de cumpararea si vanzarea unui teren si achizitionarea unei vilei din nordul Capitalei. Faptele vizate in dosar i-ar fi putut aduce lui Traian Basescu o condamnare la 12 ani de inchisoare.

„Dosarul (…) arata foarte clar ca Traian Basescu a luat 12 miliarde de la Casuneanu, i-a bagat in contul fiicei sale Ioana Basescu si nu se stie cu ce bani a platit casa din nordul Bucurestiului”, a amintit jurnalista Oana Stancu, intr-o emisiune difuzata la un post de televiziune al postului Intact.

Sesizarea DNA privind bani luati de Basescu de la omul de afaceri Costel Casuneanu a fost insa clasata. Camelia Sutiman, care era procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA, a ignorat acest dosar in mod intentionat, imediat dupa ce Traian Basescu a devenit presedinte, potrivit Antena 3.

In prezent, procuroarea Camelia Sutiman este sefa sectiei de la Parchetul General, unde se afla si dosarul in care Gabriela Firea a facut plangere impotriva lui Traian Basescu pentru santaj, dosar care intarzie sa avanseze.

Dosarul lui Traian Basescu intocmit in septembrie 2004 de Oficiul de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor a fost solutionat rapid in favoarea fostului presedinte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *