Tragedie intr-un club din Bucuresti. Ce masuri anunta Guvernul

Tragedie intr-un club din Bucuresti.

Tragedie intr-un club din Bucuresti. Premierul roman, Victor Ponta, a transmis, sambata, condoleante familiilor victimelor incendiului din Clubul Colectiv din Bucuresti. Mai mult, seful Guvernului a transmis ca se vor face controale in astfel de localuri pentru ca a se evita viitoare tragedii.

Tragedie intr-un club din Bucuresti. „Vreau sa multumesc SMURD, pompieri, vreau sa multumesc si medicilor. Inteleg ca acum avem tot ce ne trebuie din punct de vedere medical. Daca ramanem fara ceva sa anuntati imediat. Avem vecini, prieteni care s-au oferit sa ajute daca avem nevoie.

Vreau sa prezint in numele Guvernului Romaniei aceleasi mesaje de solidaritate pentru cetatenii straini care au fost raniti sau si-au pierdut viata si sa spunem ca suntem in contact cu autoritatile tarilor respective. Vreau sa multumesc tuturor liderilor care ne-au transmis condoleante si solidaritate si sigur e bine sa facem inainte lucrurile”, a transmis Ponta.

Seful Guvernului a mentionat ca trebuie sa fie realizata o verificare foarte atenta „la localurile de acest gen ca sa evitam pe viitor daca e posibil asemenea tragedii”.

Tragedie intr-un club din Bucuresti. „Va propunem sa adoptam prin ordonanta de Guvern ca 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie sa fie zile de doliu national cu aplicarea tuturor prevederilor legale”, a mai spus Ponta.

Tragedie intr-un club din Bucuresti. Vicepremierul si ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a sustinut ca ceea ce s-a intamplat in clubul din Capitala este „o tragedie care a zguduit intreaga tara”. Vicepremierul a aratat ca autoritatile s-au comportat foarte bine in urma tragediei si ca interventiile au avut loc la timp.

„Primul apel de urgenta s-a facut la 22:32 de minute, iar la 22:43 primele echipaje au ajuns la fata locului fiind activat planul rosu de interventie”, a spus Oprea, care a precizat ca incendiul a fost stins la 00:43.

Tragedie intr-un club din Bucuresti. Si secretarul de stat in MAI Raed Arafat a transmis ca interventia a decurs conform reglementarilor si ca primele masini au sosit in primele 11 minute. Secretarul de stat in MAI a precizat ca 55 de ambulante au fost trimise la fata locului.

Banicioiu, mesaj pentru cei care vor sa doneze sange

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a explicat ca a fost o mobilizare foarte buna si ca a fost nevoie si de transfer de echipamente intre unele unitati spitalicesti.

„Vreau sa va spun ca inca de aseara ma avut absolut tot ce ne trebuie pentru astfel de interventii… sange, plasma. Multumim si celor care au venit sa doneze. Vreau sa spun ca in momentul de fata avem suficiente unitati sanguine si apelul era ca cei care vor sa doneze sa isi conserve efortul pentru saptamana viitoare”, a adaugat ministrul.

27 de persoane au murit si 155 de oameni au fost transportati la toate spitalele din Bucuresti in urma incendiului din noaptea de vineri spre sambata din clubul Colectiv din Capitala.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *