Topul judetelor din Romania unde au loc cele mai multe violuri

cristi danilet, violuri, top judete, romania, magistrat csm, top

In Romania exista cateva judete in care numarul de violuri raportat la numarul populatiei este in mod constant extrem de mare. La polul opus, exista si judete unde asemenea infractiuni fie nu exista, fie nu au fost cercetat. Ba chiar si un judet unde in 2014 si 2015 nu s-au inregistrat infractiuni la viata sexuala.

Judecatorul Cristi Danilet, membru CSM, a analizat o statistica a judetelor unde se solutioneaza dosare penale privind infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale sau mai simplu pentru violuri. Cifrele analizate in legatura cu aceste violuri vizeaza anii 2011-2015. Magistratul scoate in evidenta si o realitate legislativa dureroasa: „Atentionez ca, desi statisticile demonstreaza o crestere a numarului de infractiuni de viol, respectiv a celor de act sexual cu un minor, Noul Cod Penal intrat in vigoare la 1 februarie 2014 prevede pedepse mai blande pentru autori decat codul penal anterior.”

In fiecare judet, anual, procurorii sesizeaza instantele pentru comiterea in medie a 18 violuri. Cele mai multe infractiuni pentru care s-au instrumentat aceste dosare sunt cele de viol, respectiv cele de act sexual cu un minor.

„Judetul in care sunt cele mai multe dosare cu infractiuni care privesc viata sexuala este Iasi, unde se inregistreaza o crestere constanta a numarului de astfel de dosare. In anii 2011 si 2012 au fost de 2,5 ori mai multe dosare decat media; in anul 2014 a fost o explozie de dosare, de 5 ori mai mult decat media; iar pana la jumatatea anului curent s-au inregistrat 34 de dosare, cam cat inregistreaza un judet de top intr-un singur an.

Judetul Vaslui a ocupat locul doi in anii 2011 si 2012 si locul trei in anul urmator.

Municipiul Bucuresti se mentine din anul 2013 pana in prezent pe locul doi.

Urmatoarele judete in top 5 sunt Constanta si Galati.

Cele mai putine dosare de acest gen au fost inregistrate, in perioada 2011-2014, in Covasna si Harghita. Mai mult, in Covasna nu a fost inregistrat niciun dosar din ianuarie 2014 pana acum”, scrie judecatorul Danilet pe blog, citat de stiripesurse.ro.

Pe primele 5 locuri se situeaza judetele: Vaslui, Iasi, Botosani. Vrancea, Mehedinti.

Pe ultimele locuri se situeaza judetele: Timis, mun. Bucuresti, Bihor, Harghita si Covasna.

„Mentionez ca aceste cifre exprima doar numarul de dosare in care procurorii au formulat acuzatii. Evident, numarul de infractiuni reale comise este mai mare decat numarul de infractiuni sesizate (pentru ca victima alege sa nu depuna intotdeauna plangere la politie/parchet), care la randul sau este mai mare decat numarul de infractiuni pentru care procurorii formuleaza acuzatie (pentru ca nu intotdeauna exista probe pentru a dovedi sustinerile victimei).

Faptul ca intr-un judet se inregistreaza mai multe dosare ca in alt judet nu inseamna neaparat ca in primul se comit mai multe astfel de infractiuni, ci poate ca procurorii si lucratorii de politie judiciara sunt mai eficienti ca in celalalt judet. Nu am insa datele necesare care sa confirme sau sa infirme aceasta asertiune”, mai scrie magistratul.


4 Comments

 • Florin spune:

  Stop cautarilor! Este timpul acum sa va opriti din a mai cauta cine stie ce oferte asa-zis serioase de castigat bani! Noi va oferim o modalitate noua, eficienta, probata si extrem de serioasa prin care sa va completati in timpul liber castigurile. Cereti acum detalii la adresa de email:[email protected]

 • Andreea spune:

  Castigati bani chiar acum, din prima luna! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri immediate. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii solicitati informatii la adresa de email: [email protected]

 • elena spune:

  Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

 • liliana spune:

  As dori sa stiu despre ce este vorba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *