TOP 30 RESTITUIRI ANRP

anrp

Cele mai mari 30 de despagubiri acordate de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) insumeaza peste 4,6 miliarde de lei (circa 1,05 miliarde de euro), printre cei care au primit titluri de depagubire numarandu-se unul dintre ginerii lui Traian Basescu, avocatul Radu Pricop, omul de afaceriarrow 10x10 TOP 30 RESTITUIRI ANRPtop restrocedari anrp Gheorghe Stelian zis „Stelu”, precum si unul dintre nepotii omului de afaceri Gigi Becali, Vasile Geambazi.

Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, cei trei beneficiari de despagubiri mai sus mentionati nu sunt mostentitori directi au persoanelor carora comunictii le-au nationalizat averile, ci cumparatori de drepturi litigioase de la mostentorii de drept.

Radu Pricop figureaza alaturi de alte 4 persoane ca beneficiar al unei despagubiri de circa 10 miilioane de euro.

Omul de afaceriarrow 10x10 TOP 30 RESTITUIRI ANRPtop restrocedari anrp Gheorghe Stelian, urmarit penal in dosarul in care este arestata si Alina Bica, fost procuror-sef al DIICOT, figureaza in „Top 30” cu doua dosare solutionate cu emiterea titlului de despagubire, in valoare totala de circa 150 de milioane de euro, alaturi, insa si de alti titulari in cele doua dosare.

Vasile Geambazi figureaza pe lista de la ANRP cu o despagubire de 67 de milioane de euro, fiind singurul titular al acelui dosar.

Pe cea mai mare despagubire individuala de pe lista a luat-o omul de afaceriarrow 10x10 TOP 30 RESTITUIRI ANRPtop restrocedari anrp Horia Simu Schipu, peste 100 de milioane de euro. Potrivit raportului Curtii de Conturi mentionat, Schipu nu este mostenitor direct in dosar, el cumparand drepturile litigioase cu circa 1,5 milioane dolari.

Pe lista celor mai mari 30 de dosare pentru care ANRP a emis titluri de despagubire figureaza insa si mostenitori directi ai proprietarilor de drept. De exemplu, mostentitorii industriasului interbelic Nicolae Malaxa au primit despagubiri de 245 milioane de euro, iar cei ai lui Max Ausnit, un alt mare industrias interbelic, aproape 30 de milioane de euro, potrivit listei celor mai mari 30 de dosare solutionate cu emiterea titlurilor de despagubire.

HotNews.ro va prezinta lista integrala a celor mai mari 30 de dosare solutionate de ANRP cu emiterea titlurilor de despagubire, in care apar si sumele pe care le-au obtinut mostenitorii si cumparatorii de drepturi litigioase.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *