Tiberiu Urdareanu, patronul UTI si lider UNPR, adus de mascati la DNA

DNA BUCURESTI, TIBERIU URDAREANU, PATRON UTI, MASCATI, MANDAT DE ADUCERE

Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, membru UNPR si patronul grupului de firme UTI, a fost adus, joi, cu mandat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie. Deocamdata nu se stie in ce dosar a fost adus Tiberiu Urdareanu la audieri, iar omul de afaceri nu a facut declaratii la intrarea in sediul DNA.

Tiberiu Urdareanu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 12:20, fiind insotit de agentii de politie judiciara care au pus in executare mandatul de aducere emis pe numele sau.

Tiberiu Udrareanu este actionar majoritar al grupului UTI. Legaturile politice ale lui Urdareanu au dus de-a lungul timpului la specializarea UTI in contracte pe bani publici si fonduri europene. UTI este abonat la contracte in domeniul IT si securitate cu companii de stat, ministere si primarii.

Tiberiu Urdareanu este membru al conducerii UNPR din anul 2012. El detine acum functia de presedinte al Departamentul energie, resurse si politici industriale din UNPR, partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea.

Tiberiu Urdareanu, un personaj extrem de puternic, figura in 2014 pe locul 46 in TOP 300 Capital cu o avere evaluata la 98-100 milioane de euro.

Tiberiu Urdareanu, fost ofiter superior la Institutul de Cercetari Militare de la Clinceni, este fiul fostului general de armata Tiberiu S. Urdareanu, fostul sef al Directiei de tancuri din Ministerul Apararii Nationale.

Clienti actuali si trecuti ai UTI Grup: MApN, MAI, Parlament, Nuclearelectrica, Portul Constanta, Primaria Bucuresti, Aeroportul Otopeni.

Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a realizat dosarul electronic de sanatate, sistemul de plata a rovinietei si sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).

De asemenea, UTI a castigat contracte pentru lucrari la magistrala M5 a metroului bucurestean, aeroporturile din Iasi, Bacau si Satu Mare.

Grupul a avut si contracte pentru lucrari la mai multe spitale si clinici, printre care Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucuresti, Spitalul Municipal din Ploiesti si Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *