Taxele locale nu se vor modifica in 2015

cornel-pieptea

IMPOZITE SI TAXE LOCALE BUCURESTI 2015. Experienta administrativa a ultimilor ani ne arata ca cetatenii Capitalei, in marea lor majoritate, aleg sa isi plateasca taxele si impozitele datorate bugetelor locale la inceputul fiecarui an calendaristic.

IMPOZITE SI TAXE LOCALE BUCURESTI 2015. Taxele si impozitele locale datorate primariilor de sector si Primariei Capitalei nu se vor modifica in 2015, anunta pe blogul personal Cornel Pieptea, consilier general Primaria Municipiului Bucuresti.

„Pentru a veni in intampinarea acestor contribuabili constiinciosi, carora le multumesc in numele Primariei Municipiului Bucuresti, vreau sa fac cateva precizari referitoare la cuantumul acestor taxe locale”, scrie Pieptea.

Taxele si impozitele nu se modifica in anul 2015. Aceste taxe sunt: impozitul si taxa pe cladiri, impozitul si taxa pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor si a autorizatiilor, taxele pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate, impozitul pe spectacole, taxa hoteliera, alte taxe locale si taxe speciale.

IMPOZITE SI TAXE LOCALE BUCURESTI 2015. Astfel, conform articolului nr. 292 din normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, in cazul oricarui impozit sau oricarei taxe locale, care consta intr-o anumita suma in lei sau care este stabilita pe baza unei anumite sume in lei, sumele respective se indexeaza o data la 3 ani, tinand cont de evolutia ratei inflatiei de la ultima indexare.
Sumele indexate se initiaza in comun de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Administratiei si Internelor si se aproba prin hotarare a Guvernului, emisa pana la data de 30 aprilie, inclusiv, a fiecarui an.

Coroborat cu aceste prevederi, articolul nr. 288 prevede ca modificarea taxelor si impozitelor locale se face de catre consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si consiliile judetene prin hotarare pentru anul fiscal urmator in termen de 45 de zile lucratoare de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a hotararii Guvernului prevazuta la art. 292.

Taxele si impozitele locale din Bucuresti vor putea fi modificate in anul 2016 si nu pot avea o crestere mai mare de 20% fata de valorile ce vor fi stabilite de Guvern, mai declara consilierul general pe blogul sau.

Sursa text si foto: b365.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *