Tariceanu, Voiculescu si Ciolos intr-o combinatie dezvaluita de Ioan Talpes

COALITIE - PROTOCOL

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului si copresedintele ALDE, are probleme din ce in ce mai mari. Dupa ce a cam fost exclus din noile combinatii politice si partidul incepe sa i se cam destrame, o noua problema pare sa ii dea mari batai de cap.

Un fost demnitar al statului roman sustine ca premierul in exercitiu Dacian Ciolos i-ar fi spus ca pe cand era ministrul Agriculturii in guvernul Tariceanu ar cam fi fost ”obligat” sa cedeze terenuri ale Academiei Romane catre Dan Voiculescu.

Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe, Ioan Talpes, a lansat, sambata, la Adevarul Live, acuzatii dure la adresa fostului premier, Calin Popescu Tariceanu.

Ioan Talpes sustine ca premierul Dacian Ciolos i-ar fi marturisit, in perioada in care era ministru al Agriculturii in Guvernul Tariceanu, ca a fost pus de premierul de atunci sa ii dea anumite terenuri lui Dan Voiculescu.

„Atunci cand a promovat acea hotarare prin care i-a transferat lui Dan Voiculescu mosia Kalinderu, cu toate mostenirile care sunt in disputa, eu eram senator si am facut interventie in Senat. M-am adresat, spunandu-i cum a putut sa faca asa ceva? Pentru ca mosia Kalinderu facea parte din donatiile facute Academiei Romane, carora nu poti sa le schimbi statutul.”

Pana la condamnarea la inchisoare in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare, Dan Voiculescu era, direct sau prin familia sa, unul dintre cei mai mari arendasi din Romania. Omul de afaceri a reusit, astfel, sa puna mana pe numeroase terenuri, inclusiv detinute de Academia Romana.

DNA a deschis in vara anului trecut, un dosar penal pe aceasta tema. Alexandru Bogdan, fostul director al fundatiei Patrimoniu din Academia Romana, este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru coruptie intr-un dosar privind instrainarea mai multor terenuri ale Academiei. Printre cei care ar fi beneficiat ilegal de terenuri de la Academie se numara si omul de afaceri Dan Voiculescu.

Sursa foto: adevarul


2 Comments

 • Delia spune:

  Posibilitate serioasa de castig!
  Cea mai cautata oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent colaboratori pentru publicare anunturi pe piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

 • Delia spune:

  Căutăm colaboratori pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă maxim 3 ore pe zi, în funcție de abilități. Daca doriți mai multe informații, contactati-ma la adresa: [email protected] , cu mesajul “ INFO”
  Cerințe:
  -necesar calculator
  -conexiune internet
  -cunoștințe minime PC
  -seriozitate
  -perseverență
  -atenție la detalii
  Nu este necesară experiență.
  Oferte: Instruire gratuita sub forma unor lecții prin mail, contract legal de comision , scrisoare de recomandare
  Important!
  Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate.
  Oferim și solicităm seriozitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *