SUA va mobiliza avioane F-22 in Europa pentru a contracara amenintarea Rusiei

sua, avioane de lupta, F-22, amenintare rusia, europa

Sefa Fortelor Aeriene americane, Deborah Lee James, a anuntat ca SUA ar putea mobiliza avioane de vanatoare F-22 in Europa pentru a contracara amenintarea Rusiei, potrivit Wall Street Journal.

Declaratia vine pe fondul informatiilor aparute in presa americana potrivit carora Pentagonul va discuta cu ministrii europeni din NATO despre instalarea de armament greu in tarile est-europene pentru a-i asigura pe aliati in fata amenintarii Rusiei.

Fortele aeriene americane intentioneaza sa-si suplimenteze numarul de trupe pe care le va trimite in Europa, pe fondul tensiunilor cu Rusia, si ar putea mobiliza avione de vanatoare invizibile F-22, ca demonstratie de forta, a declarat luni secretarul U.S. Air Force Deborah Lee James, potrivit Wall Street Journal.

„Cea mai mare amenintare la care ma gandesc este ce se intampla in Rusia. Este unul dintre principalele motive pentru care sunt aici”, a spus James la un show aviatic desfasurat la Paris.

Rusia si-a multiplicat zborurile militare de-a lungul granitelor cu tarile europene, pe fondul cresterii tensiunilor cu Occidentul dupa anexarea Crimeei, aminteste WSJ.

Fortele aeriene suedeze au fost nevoite sa-si intensifice cu 50% numarul de zboruri in ultimii doi ani pentru a contracara zborurile repetate ale avioanelor militare rusesti de-a lungul granitei sale, a declarat un inalt comandant suedez, Micael Bydén. Incursiunile efective in spatiul aerian suedez sunt rare, a precizat el, desi unele dintre avioanele militare rusesti s-au apropiat periculos de mult de aeronave comerciale.

Rusia a negat insa ca operatiunile sale militare sunt amenintatoare, noteaza WSJ.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *