Stefanel-Dan Marin vrea inapoi postul de primar general interimar

tribunalul bucuresti, actiune in judecata, fost primar general interimar, primaria capitalei, recuperare functie, stefanel dan marin

Fostul primar general interimar al Bucurestiului, Stefanel-Dan Marin, a declarat vineri, pentru Agerpres, ca va ataca in instanta hotararea prin care a fost inlaturat de la conducerea Primariei Capitalei.

„Mai mult ca sigur voi ataca in contencios administrativ la Tribunalul Bucuresti, probabil saptamana viitoare. (…) Inlaturarea de la Primarie, daca urmariti expunerea de motive (a hotararii prin care a fost inlaturat de la conducerea Primariei — n.r.), consider ca a fost ilegala. In primul rand ca expunerea de motive este una falsa in ceea ce priveste transparentizarea actului administrativ”, a afirmat fostul edil.

In opinia sa, in expunerea de motive sunt „bazaconii”.

„Este un neadevar tot ce au spus in acea expunere de motive. Pe ei i-a interesat sa ajunga la ‘ciolan’ acum, cand mai sunt niste bani in bugetul Primariei. Tot ce au scris acolo sunt numai bazaconii. Au incercat pe partea de coruptie, au vazut ca nu le iese nimic, pentru ca mi-am vazut de treaba mea, au vazut ca nu am facut niciun fel de contract nici eu, nici prin interpusi, nici prin interpusii interpusilor. Au zis: ‘Cu ce sa-l facem sa plece pe asta, ca nu vrea sa ne numeasca directori, sa ne lase in continuare sa lucram si a inceput sa spuna din casa”. Si atunci s-au suparat, au dat mana ‘aripa Negoita’ cu PSD, PNL si parte din PMP”, a sustinut fostul primar.

El a mentionat ca a facut demersuri privind transparentizarea actului administrativ.

„In prima sedinta ordinara, punctul 1 sau 2 a facut referire la contractarea unor servicii de audit extern. Exista o decizie 1.512 prin care am solicitat tuturor institutiilor aflate in subordinea CGMB si a directiilor din cadrul Primariei sa urce pe site, conform tabelului pe care l-am sugerat, toate datele referitoare la contractele ce fac obiectul OG 34 si nu numai, respectiv care sunt fie de licitatie — vorbim despre sume de peste 30.000 de euro — sau sub 30.000 de euro, indiferent ca este vorba despre un contract ce are suma 1.000 de lei”, a precizat Stefanel-Dan Marin.

Referitor la luarea unor masuri urgente pentru Bucuresti, el a spus ca ordinea de zi a sedintei din 26 noiembrie, unde figura un proiect privind bugetul RADET, a fost postata pe site in jurul datei de 20 noiembrie.

„Se stia ca aveam bugetul RADET pe ordinea de zi. Cu toate astea, nu si-au permis sa mai astepte”, a spus fostul edil, inlaturat de la sefia Primariei Capitalei pe 24 noiembrie.

Despre situatia RADET, acesta a aratat ca au existat o serie de intalniri.

„Au fost intalniri la Ministerul Energiei, condus la acea vreme de Gerea, care sunt convins ca va poate confirma toate intalnirile care au fost la minister, pe de o parte, intre PMB, RADET, Elcen si ceilalti furnizori ai Elcen, astfel incat sa gasim masurile pentru ca Elcen sa poata livra agent termic RADET. Ele s-au gasit si de fiecare data in urma unor astfel de intalniri, lasand la o parte faptul ca am identificat bani in bugetul Primariei pe care i-am trimis catre RADET”, a afirmat fostul primar general interimar al Capitalei.

El a mai sustinut, pe de alta parte, ca a dorit sa elimine coruptia.

„Tot ceea ce inseamna extirparea oricarei fapte de coruptie si a oricaror combinatii pe care unii factori politici le faceau in Primarie aveam de gand sa le elimin, ceea ce am si facut in doua luni. Nu este usor sa dai jos niste directori destul de mari, care aveau conexiuni in lumea politica”, a subliniat fostul primar general interimar al Capitalei.

Stefanel-Dan Marin a publicat pe pagina sa de Facebook o lista cu opt persoane care i-au fost propuse pentru functii de conducere in Primaria Capitalei si pe care, mentioneaza el, a refuzat sa-i numeasca.

Potrivit postarii, functiile sunt urmatoarele: consilier personal pe domeniul Transporturi si Turism, director general Directia Infrastructura si Servicii Publice, director general Directia Generala Operatiuni, director general si director general adjunct la Administratia Strazilor, director general Club Sportiv Municipal Bucuresti, director general Centrul de Cultura „Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului” si un post la Administratia Cimitirelor si Crematoriilor.

„Refuzul numirii persoanelor de mai sus este unul dintre motivele pentru care am fost destituit. „Curatenie pana la capat! P.S. Urmeaza: Legaturile alambicate intre anumite firme detinute de interpusi cu anumite institutii de cultura”, a mai scris el pe reteaua de socializare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *