Statul Islamic ameninta Romania

statul islamic

Statul Islamic ameninta Romania. Gruparea Statul Islamic a publicat pe Internet o inregistrare video de propaganda in care ameninta „coalitia diavolilor” care lupta impotriva sa, formata din 60 de tari, printre care si Romania si Republica Moldova.

Statul Islamic ameninta Romania. In inregistrarea care dureaza putin peste patru minute, o imagine prezinta steagurile a 60 de tari despre care teroristii de la Statul Islamic sustin ca fac parte dintr-o coalitie globala ce lupta impotriva lor, relateaza Daily Mirror in editia online.

Printre cele 60 de tari figureaza Marea Britanie, Statele Unite, Japonia, Canada, Franta si Australia.

Statul Islamic ameninta Romania. Potrivit inregistrarii video, difuzata marti de Centrul Media Al-Hayat al gruparii Statul Islamic, din „coalitia diavolilor” fac parte de asemenea Romania, Republica Moldova, Ucraina, Bosnia-Hertegovina, Malta, Elvetia si Israelul.

In inregistrarea de patru minute si 13 secunde, realizata in stil hollywoodian si insotita de o voce cu accent american, gruparea terorista se lauda ca si-a extins teritoriul, afirmand ca este deja mai mare decat Marea Britanie si de opt ori cat Belgia, precizeaza The Huffington Post UK.

Statul Islamic ameninta Romania. Sunt prezentate de asemenea imagini cu presedintele american Barack Obama si predecesorii sai George W. Bush si Bill Clinton, precum si cu fostul premier britanic Tony Blair.

„Iata coalitia diavolilor, la care se alatura Iranul, Turcia si Rusia”, afirma vocea din inregistrare, care ameninta: „Flacarile razboiului va vor arde in final (…). Aliatul nostru este cel mai mare. El este Allah si toata gloria este a lui”.

Statul Islamic ameninta Romania. O coalitie condusa de Statele Unite efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Din coalitie fac parte tari precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita si Turcia.

Separat, Rusia a lansat la sfarsitul lunii septembrie raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite si NATO au acuzat Rusia ca ataca pozitii ale insurgentilor sustinuti de Occident.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *