Sporturile din Primaria Capitalei: Nepotismul si favoritismele

primaria capitalei, primar general, gabriela firea, nepotisme primaria capitalei, favoritisme la primarie, bucuresti, firme primaria capitalei

Primaria Capitalei a infiintat 21 de firme, care se vor ocupa de tot felul de activitati, pentru a se obtine „calitate cat mai mare la un tarif cat mai mic”, dupa cum a sustinut primarul Gabriela Firea.

In replica, Opozitia o acuza ca si-a numit in consiliile de administratie apropiati ai sai si ai sotului, si a cerut defiintarea firmelor in instanta.

Societatile au fost infiintate in ultimele doua sesiuni extraordinare ale Consiliului General, la care au fost numiti si membrii consiliilor de administratie. Una dintre cele mai controversate numiri este cea a Alinei Laufer (foto), artista si vedeta in lumea mondena si sotia secretarului de stat in Ministerul Mediului Ilan Laufer. Aceasta este membru in Compania Municipala Sport Pentru Toti Bucuresti SA, informeaza ProTV.

In consiliile de administratie apar si alti membri ai PSD, PMP, ALDE, dar si angajati de la SC Green City Voluntari, compania care se ocupa cu intretinerea si administratia spatiilor verzi din orasul Voluntari, al carui primar este Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea, informeaza sursa citata.

Nu este singura acuzatie de favoritism adusa Gabrielei Firea si majoritatii PSD-ALDE din Consiliul General.

Cotidianul Romania Libera a scris marti ca o firma infiintata in august 2016 de Virgil Lucian Constantin, directorul Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi „Turris” din Teleorman, a obtinut un contract in valoare de 23 de milioane lei de la Primaria Capitalei in urma unei licitatii cu un singur ofertant.

Asociatia de vanatoare a fost fondata in anul 1998 de Liviu Dragnea, iar din conducerea ei face parte si Petre Pitis, directorul general si presedinte al firmei Tel Drum, firma controlata informal tot de catre Liviu Dragnea, conform sursei citate.

„Tactica asta de a toca si da cat mai multi din banii Primariei, la cat mai multe companii si institutii din subordinea Primariei, mie nu-mi place”, a comentat Ciprian Ciucu, consilier PNL in consiliul General al Capitalei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *