Sorin Oprescu, suspendat din functie

sorin oprescu

Sorin Oprescu, aflat in arest preventiv, a fost suspendat din functia de primar general, la ordinul prefectului Capitalei, Nicolae Petrovan.

Decizia prefectului era asteptata dupa ce, luni, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins contestatia depusa de aparatorii lui Oprescu la masura arestului preventiv, aminteste Digi 24.

Este de asteptat acum ca in cursul zilei de marti Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa se intruneasca pentru a desemna cine va fi interimar in locul lui Oprescu.

Viceprimarul Capitalei din partea PNL, Cornel Pieptea, a anuntat inca din 9 septembrie ca nu doreste sa ocupe aceasta functie pentru ca „situatia dificila” a Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) impune atentia totala viitorului primar general interimar si „in acest moment, datorita situatiei familiale”, nu poate indeplini „cu succes atributiile unui primar general interimar”. Viceprimarul din partea PSD este Dan Darabont.

In prezent, PNL detine majoritatea in CGMB, in timp ce PSD are 13 consilieri din totalul de 54.

Insa cum niciunul dintre viceprimari nu s-a aratat incantat sa preia acest interimat, se pare ca se va apela la o a treia varianta, surse pentru Hotnews.ro sustinand ca Marin Stefanel Dan, consilier general din partea PP-DD, intre timp absorbit de UNPR, ii va tine locul lui Oprescu.

Edilul sef al Capitalei a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruti de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denuntat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *