SORIN OPRESCU ar fi platit taxa de protectie la Curtea de Conturi – stenograme

dosar dna, dosar apa nova, stenograme, lider sindical audiat, nicolae turcuman

Procurorii DNA care ancheteaza dosarul de coruptie al lui Sorin Oprescu, in care primarul suspendat al Capitalei a fost arestat preventiv 30 de zile pentru luare de mita, verifica posibilitatea ca acesta sa fi avut un complice la Curtea de Conturi, pe care l-ar fi platit pentru a nu ii verifica contractele publice, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Sorin Oprescu a fost adus joi din arest la DNA, pentru a fi prezent la perchezitia informatica a calculatoarelor si stick-urilor de memorie ridicate in timpul perchezitiilor facute in 6 septembrie.

Potrivit stenogramelor din dosarul lui Sorin Oprescu, dintr-o mita de 12 milioane de lei, o suma cuprinsa intre 50.000 – 70.000 de mii de euro urma sa ajunga la primarul Sorin Oprescu, dar si la o persoana nenominalizata de la Curtea de Conturi, institutie care ar fi trebuit sa urmareasca modul in care era cheltuit bugetul Primariei si sa faca rapoarte.

Stenograme din dosarul lui Sorin Oprescu (sursa: Digi24):

„le-am dat la fete”, (fiind de acord ca acestea sunt „doamna Simon cu astea, cu astea…”, angajate ale A.C.C.U), „3 sau 4 miliarde” (suma este in ROL), fiind de acord ca echivalentul in lei (RON) este „400 de mii. Ok, asa se mai scade. Ce-ai mai …?”

„50 sau 70 de mii am dat lui Sorin si la Curte”, „Pai nu stiu, i-am dat 30 de mii, 20 de mii, de euro vorbesc” (n.proc. este vorba de Curtea de Conturi a Romaniei, unde isi desfasoara activitatea „Sorin”, aspect ce rezulta din convorbirea inregistrata in mediu ambiental de Gogonea Teodor la data de 30.03.2015, anterior denuntului si pusa la dispozitia organului de urmarire penala)

Madalin a vorbit cu Mircea… si Mircea mi-a spus: „Ba, asta a zis „Dom’le, si eu am tacut din gura!”, „Pai si ce (expresie obscena), ai avut tu vreo treaba cu mine?”, „Dom’le, imi dai si mie 10.000 pe luna!”…”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *