Siria cere ca Rusiei sa i se permita sa atace Statului Islamic

siria

Siria a cerut la ONU, prin reprezentantul sau permanent pe langa aceasta organizatie Bashar al-Jaafari, ca Rusiei sa i se permita lansarea de atacuri impotriva pozitiilor gruparii jihadiste Statul Islamic de pe teritoriul sirian, asa cum procedeaza si Statele Unite.

„Pentru ce SUA se lupta cu Statul Islamic folosind avioane de lupta, iar rusilor le este interzis? Nu este de inteles. In cele din urma, toti luptam impotriva aceluiasi dusman”, a afirmat reprezentantul sirian, citat de agentia TASS.

Comentand informatiile legate de trimiterea in Siria de tehnica militara rusa ce ar avea scopul crearii unei baze militare in orasul de coasta Latakia, Bashar al-Jaafari (foto) a afirmat ca toate activitatile militare ale Rusiei se inscriu in cadrul cooperarii bilaterale in domeniul militar, cooperare ce are loc de mai multi ani si care, a spus el, „nu este un secret”.

Ambasadorul sirian a mai declarat ca SUA, spre deosebire de Siria si Rusia, au o abordare „lipsita de seriozitate” in ceea ce priveste lupta impotriva organizatiei jihadiste, acuzand totodata Washingtonul ca foloseste campania sa militara ca pretext pentru amestec in treburile interne ale statului sirian.

Presedintele sirian Bashar al-Assad declara intr-un interviu difuzat miercuri de mass-media rusa ca actiunile coalitiei conduse de SUA in lupta impotriva Statului Islamic nu au schimbat cu nimic situatia in Siria si ca gruparea jihadista isi continua expansiunea.

Declaratiile oficialilor de la Damasc intervin in contextul in care SUA au acuzat recent Rusia ca a desfasurat material si soldati in apropiere de orasul Latakia, controlat de regimul presedintelui Bashar al-Assad, in timp ce Moscova a negat orice consolidare a prezentei sale militare in Siria.

La summitul de marti de la Dusanbe (Tadjikistan) al Organizatiei Tratatului pentru Securitate Colectiva (bloc militar regrupand sase foste republici sovietice in frunte cu Federatia Rusa), presedintele Vladimir Putin a afirmat insa ca Rusia va continua sa ofere asistenta tehnico-militara Damascului in lupta impotriva gruparii teroriste Statul Islamic, sustinand ca, ‘daca Moscova nu ar fi sprijinit Siria, situatia din aceasta tara ar fi fost mai grava decat in Libia’.


1 Comment

  • stela spune:

    Caut colaboratori pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitatiCerinte: -necesar calculator-conexiune internet-rabdare-cunostinte minime PC-seriozitate-perseverenta-atentie la detalii. Nu este necesara experienta.Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Pentrut informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa: [email protected]. Oferim si solicitam seriozitate!In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore!! Multumesc!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *