Simona Maya Teodoroiu, noul judecator al CCR

depunere juramant, ceremonie investitura, judecator ccr, simona maya teodoroiu, palatul cotroceni

Simona Maya Teodoroiu, propunerea PSD, va ocupa locul de judecator in Curtea Constitutionala eliberat prin demisia lui Toni Grebla.

Secretarul de stat din Ministerul Justitiei a fost votat, miercuri, de 87 de senatori, in timp ce contracandidatul sau, Mona Lisa Neagoe, propunerea PNL, a primit doar 73 de voturi. Liberalii au pierdut, astfel, testul majoritatii in Senat, reprezentanti ai PNL anuntand inainte de vot ca mizeaza pe mai multi colegi.

Pentru a fi investit in functie, noul judecator trebuia sa obtina cel putin 85 de voturi.

Votul dat astazi in Senat a constituit un test pentru Opozitie, care intentioneaza schimbarea presedintelui Calin Popescu Tariceanu.

Alaturi de cei 61 de membri PNL prezenti in sala au mai votat pentru Mona Lisa Neagoe senatorii UDMR si cei din gruparea condusa de Mircea Geoana, informeaza Realitatea TV.

„Intreaga mea calificare profesionala, experienta ecpetigtza vor fi puse in slujnbva acestui mandat si cred ca nu voi dezamagi”, a declarat Teodoroiu intr-o interventie telefonica la postul Digi24.

Numele Simonei Maya Teodoroiu (39 de ani) a mai fost vehiculat pentru Curtea Constitutionala si in decembrie 2013, dupa plecarea Iuliei Motoc la CEDO, dar pana la urma cel nominalizat a fost Toni Grebla.

Ulterior, Simona Maya Teodoroiu a ocupat functia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, condus de Dan Sova, iar apoi pe cea de secretar de stat in Ministerul Justitei.

Conform CV-ului postat pe siteul Ministerului Justitiei, Teodoroiu este specializata in drept civil si are ca domenii de interes dreptul mediului si dezvoltare durabila si afaceri europene.

Potrivit legii, judecatorii Curtii Constitutionale trebuie sa aiba pregatire juridica superioara, inalta competenta profesionala si o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau in invatamantul juridic superior.

Urmeaza ca hotararea Senatului sa fie publicata in Monitorul Oficial si Simona Maya Teodoroiu sa depuna juramantul de judecator al Curtii Constitutionale


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *