Severineanca Laura Baritz, care l-a infruntat pe baronul Adrian Duicu, premiata pentru buna conduita civica

laura baritz

Laura Baritz, asistentul medical de la Turnu Severin careia baronul PSD de Mehedinti, Adrian Duicu, a vrut sa-i insceneze un flagrant pentru luare de mita, deranjat de postarile acesteia de pe Facebook, apare in Calendarul ”Eroii” Eruptie Anticoruptie 2015 al Fundatiei SynergEtica. Tot din Mehedinti, mai apare in acest calendar si localitatea Eibenthal, ca satul unde nu se fura.

Mehedintiul ocupa doua pozitii in calendarul “Eroii” Eruptie Anticoruptie 2015 al Fundatiei SynergEtica, cu localitatea Eibenthal, “satul unde nu se fura” si asistentul medical de la Spitalul Judetean Mehedinti, Laura Baritz, cea care l-a iritat pe Adrian Duicu, baronului PSD de Mehedinti, motiv pentru care acesta a dorit sa-i insceneze un flagrant.

Laura Baritz a primit din partea Fundatiei SynergEtica si un premiu in semn de recunoastere si admiratie pentru exemplul de buna conduita civica si pentru promovarea unui comportament etic in societate. <<”Eroii” Eruptie Anticoruptie sunt oameni obisnuiti care au facut gesturi simple dar pline de semnificatie pentru noi toti. Fie ca fost vorba de o inregistrare cu o profesoara care a cerut cadouri, de un tanar care a refuzat sa lase serverele CNA ”in pana” si le-a facut sa functioneze ca sa fie totusi inregistrate anumite emisiuni, de o asistenta medicala care refuza spaga sau de descoperitorii unor valoroase tezaure pe care le-au inmanat statului fara a sta pe ganduri, toate aceste gesturi de ”normalitate” si multe altele pe care le veti descoperi in calendar, facute de romanii care au spus NU coruptiei in 2014, merita evidentiate si sarbatorite acum, la sfarsit de an, pentru a servi drept modele in anul care vine>>, se arata pe site-ul Fundatiei SynergEtica.

Potrivit procurorilor DNA, deranjat de postarile de pe Facebook ale Laurei Baritz, Adrian Duicu l-a instigat pe directorul unei televiziuni locale, pe care o controla, sa ii ofere bani asistentei, iar flagrantul sa fie inregistrat. Victima inscenarii a refuzat insa primirea banilor. Concret, la data de 16 ianuarie 2014 si in zilele urmatoare, conform stenogramelor procurorilor DNA, Adrian Duicu i-a solicitat lui Adrian Bidilici (director al postului de televiziune locala TELE 2 DROBETA, post de televiziune controlat in fapt de catre Adrian Duicu) sa determine alte persoane sa-i ofere Laurei Baritz Laura (asistenta in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Mehedinti) o suma de bani in schimbul eliberarii unei adeverinte medicale si, totodata, sa filmeze cu o camera ascunsa momentul in care Laura Baritz ar fi primit aceasta suma de bani.

Actiunile de instigare realizate de catre Adrian Duicu si Adrian Bidilici au avut ca urmare oferirea, la data de 20 ianuarie 2014, de catre persoanele instigate a unei sume de bani Laurei Baritz, in vederea eliberarii unei adeverinte medicale, suma a carei primire insa aceasta a refuzat-o. Mobilul comiterii infractiunilor, spun procurorii DNA, l-a constituit “dorinta inculpatului Duicu Ioan-Adrian de a se razbuna pe numita Baritz Laura si pe sotul acesteia, numitul Baritz Angelo-Iulian (ambii asistenti in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Mehedinti), pentru faptul ca acestia au postat pe reteaua de socializare facebook mesaje prin care isi exprimau opozitia fata de actiunile inculpatului”. Laura Baritz este asistent medical de 17 ani si de 14 ani lucreaza in sectia dermato-venerologie a Spitalului Judetean de Urgente Drobeta Turnu Severin. ”imi place aceasta meserie deoarece aduce niste satisfactii sufletesti enorme pe care nu le gasesti in alta profesie (eventual in cea de dascal).

Consider ca datoria mea de asistent medical nu trebuie sa fie conditionata de primirea unor bunuri, foloase materiale sau sume de bani!”, spune Laura Baritz, femeia care a avut curajul sa-l infrunte pe baronul PSD Adrian Duicu, intr-o perioada in care multi stateau cu capetele plecate in fata acestuia si raspundeau comenzilor lui politice fara sa cracneasca. in acelasi calendar apare si localitatea Eibenthal, un sat mehedintean locuit de etnici cehi in proportie de 95 la suta. Localitatea a devenit celebra in Romania “ca satul unde nu se fura” fiindca “pe timp de vara, oamenii nu au timp pentru a astepta masina cu paine care vine din comuna vecina svinita, doar in zilele de marti, joi si sambata. Atunci, fiecare isi pune banii in plasa si o atarna la drum pe stalp. in caz ca nu ai bani marunti, se pune un bilet in plasa, pe care scrie cate paini vrei, iar omul care vine cu masina de paine, pune painea si restul de bani in plasa”.

Sursa text si foto: adevarul.ro

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *