Senatorii l-au dat pe Gabriel Oprea pe mana DNA-ului

gabriel oprea, dna, abuz in serviciu, limuzina de lux, fost ministru interne, audiere, nicolae gheorghe, fost sef dipi

Plenul Senatului voteaza, miercuri, la pranz, solicitarea DNA de formulare a cererii de urmarire penala pentru abuz in serviciu a senatorului UNPR Gabriel Oprea, fost ministru de Interne.

UPDATE: SENATORII au aprobat URMARIREA PENALA a lui GABRIEL OPREA cu 102 voturi pentru dintre cei 124 prezenti in plen!

UPDATE: Gabriel Oprea ia cuvantul de la tribuna Senatului, pentru a-si spune punctul de vedere. „Am obligatia de a spune foarte clar de a spune doua lucruri foarte importante – sa imi spun punctul de vedere in fata dvs si sa ma prezint in fata procurorilor (…)

Nu am cerut si nu am avut nimic in plus fata de alti ministri de Interne, unii sunt pe aici prin sala. Nu am abuzat de functia ce mi-a fost incredintata, nu am beneficiat de drepturi sau privilegii, ma consider nevinovat. Toate argumentele vor fi prezentate pe larg in fata magistratilor.

Cer sa votati pozitiv solicitarea DNA. Este datoria procurorilor si a DNA sa faca lumina acolo unde exista semne de intrebare. E in interesul meu ca adevarul sa iasa la lumina in cel mai scurt timp”, a declarat Gabriel Oprea.

STIRE INITALA

Sedinta Senatului incepe la ora 10:30, iar dupa dezbaterile in plen se va da votul decisiv, programat pentru ora 12:00. Comisia Juridica a avizat favorabil cererea DNA, cu 9 voturi „pentru” si doar 1 „impotriva”, insa avizul comisiei este consultativ.

Initial se anuntase ca miercuri dimineata PSD si UNPR vor semna protocolul de colaborare in campania electorala, insa semnarea a fost amanata.

Comisia Juridica a Senatului a dat, marti, un aviz pozitiv pentru incuviintarea urmaririi penale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. Senatorii juristi au admis astfel cererea DNA cu 9 voturi pentru si unul impotriva.

Cu totul neobisnuit, la sedinta comisiei juridice a participat, in calitate de invitat, si senatorul Mihai Fifor, liderul grupului PSD. Acesta a refuzat sa spuna de ce a venit, dar a precizat ca a fost invitat de colegul sau Ioan Chelaru.

Liderul UNPR le-a cerut saptamana trecuta senatorilor sa voteze pentru aprobarea solicitarii DNA, prin intermediul unei scrisori deschise adresate presedintelui Senatului si presedintelui Comisiei Juridice, Catalin Boboc, fara a mentiona insa posibilitatea demisiei.

Presedintele UNPR este acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu, in baza unui protocol.

Procurorii DNA trebuie sa obtina avizul Senatului pentru a incepe urmarirea penala pe numele lui Gabriel Oprea. In acest sens, procurorul sef al DNA a trimis procurorului general referatul cauzei in vederea sesizarii Senatului, precum si un numar de 15 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu. Una consta in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere.

Cealalta infractiune consta in incheierea unui protocol in baza caruia fostul procuror general, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere. Tiberiu Nitu si-a anuntat, marti, demisia din functia de procuror general.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *