Sef al Garzii de Mediu, pus sub control judiciar de DNA

gheorghe bunea stancu, ioan niculae, dosar dna, audiere, ilie sarbu, adriean videanu, evaziune fiscala, spalare de bani, trafic de influenta,

Comisarul-sef al Garzii Nationale de Mediu din judetul Ialomita, Cornel Vasile, este urmarit penal de DNA si pus sub control judiciar pentru 60 de zile, incepand de joi.

Acesta este acuzat ca, in perioada februarie – iunie 2015, cand era comisar-sef al Garzii Nationale de Mediu, a controlat, coordonat si condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a doua societati comerciale, unde, de altfel, detinea si calitatea de asociat, se arata intr-un comunicat al DNA.

Astfel, Vasile este acuzat de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana.

In continuarea comunicatului DNA, se precizeaza obligatiile care ii revin comisarului-sef, in perioada in care se afla sub control judiciar.

De asemenea, inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive, mai transmite DNA.

Anterior, institutia anuntase ca procurorii sai efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in cursul anului 2015, in orasul Slobozia.

Astfel, joi au fost efectuate perchezitii domiciliare in doua locatii situate in municipiul din judetul Ialomita – sediul Garzii de Mediu si domiciliul lui Cornel Vasile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *