Secretara din fruntea ministerului de Interne stia de huligani

SRI, INFORMATIE, PROTESTE DETURNATE, HULIGANI, CARMEN DAN, MINISTRUL DE INTERNE,

SRI sustine ca a informat MAI si Jandarmeria ca protestele pasnice de miercuri seara, de la Bucuresti, ar putea fi deturnate, insa Ministrul de Interne spune ca nu stie nimic. Serviciul Roman de Informatii a informat, joi noaptea, intr-un comunicat, ca a transmis MAI datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice de protest din centrul Capitalei, informeaza News.ro.

„Serviciul Roman de Informatii a actionat potrivit competentelor legale detinute, datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice. In aceasta situatie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu-IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP”, informeaza SRI.

Intrebata, miercuri seara, la postul Romania TV, daca a fost informata de catre serviciile de informatii de eventuale provocari ce ar uma sa aiba loc la protestul din aceasta seara, fosta secretara ajunsa miniistru Carmen Dan a raspuns: „Nu am primit informari ca la mitingul din aceasta seara urmau sa fie provocari. Eu nu am primit o asemenea informatie, dar am luat toate masurile necesare”.

Un grup de cateva zeci de persoane a deturnat, miercuri seara, protestele pasnice de la Bucuresti, la care au participat 150.000 de oameni, la apogeul manifestatiei populare, aruncand cu sticle, cu torte si cu petarde spre jandarmi. Mai mult, au incendiat un chiosc de ziare din Piata Victoriei si s-au batut cu oamenii legii.

Din primele informatii reiese ca mana de huligani care au initiat violentele la protestul pasnic sunt membri ai galeriilor Rapid si Dinamo, care veneau de la un meci de handbal dintre Steaua si Dinamo.

Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene si au cerut incetarea protestelor si evacuarea Pietei Victoriei. Huliganii au reusit ce si-au propus, astfel ca multimea care demonstra in pace de mai bine de 12 ore a fost dispersata. Peste 100 persoane au fost retinute si audiate chiar in sediul Guvernului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *