Sebastian Ghita, trimis in judecata pentru dare de mita si abuz in serviciu

DOSAR DNA, DARE DE MITA, ABUZ IN SERVICIIU, SEBASTIAN GHITA, DNA, IULIAN BADESCU, DEPUTAT

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a fostului primar al municipiului Ploiesti, IULIAN BADESCU si a deputatului SEBASTIAN GHITA, informeaza un comunicat al DNA.

SEBASTIAN GHITA este trimis in judecata pentru DARE DE MITA, INSTIGARE LA ABUZ IN SERVICIU si SPALARE DE BANI, iar fostul edil este acuzat de LUARE DE MITA si ABUZ IN SERVICIU avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Cei doi sunt acuzati pentru sponsorizarea de 1,5 milioane de lei oferita de primaria Ploiesti clubului de baschet CSU Asesoft Ploiesti, detinut de Sebastian Ghita. In schimbul acestei sponsorizari, Ghita i-a oferit un imobil primarului in valoare de peste un milion de lei, din care Iulian Badescu a platit putin peste 100.000 de lei.

Rechizitoriul procurilor DNA, in cele ce urmeaza:

“In cursul anului 2013, inculpatul Badescu Iulian, in calitate de PRIMAR AL MUNICIPIULUI PLOIESTI si ordonator principal de credite, cu incalcarea prevederilor legale, la instigarea inculpatului Ghita Sebastian Aurelian, a acordat unui club sportiv, sustinut de acesta din urma, o FINANTARE NERAMBURSABILA DE LA BUGETUL LOCAL, in suma de 1.500.000 lei, ce constituie atat PREJUDICIU adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un FOLOS NECUVENIT, obtinut de asociatia respectiva.

Aceasta finantare a avut loc in contextul unei selectii de proiecte privind programul ,,Promovarea sportului de performanta”, organizata, in baza legii privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, de catre Clubul Sportiv Municipal Ploiesti (institutie aflata sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti).

Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei SOCIETATI COMERCIALE controlate de acesta din urma, un IMOBIL (casa de locuit) situata in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei.

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi inculpati.

In perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, inculpatul Ghita Sebastian Aurelian a disimulat adevarata natura a provenientei imobilului, prin efectuarea unor plati (reprezentand cesionarea fictiva a unei marci inregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, catre o societate administrata in fapt de inculpatul Badescu Iulian.

Ulterior, aceasta suma de bani a fost transferata de inculpatul Badescu Iulian catre o alta societate controlata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mita.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se MENTINE MASURILE PREVENTIVE SI ASIGURATORII (sechestre asupra unor bunuri mobile apartinand celor doi inculpati) dispuse in cauza.

Mentionam ca BADESCU IULIAN a mai fost trimis in judecata intr-un alt dosar penal pentru fapte similare savarsite in calitate de primar al municipiului.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

Sursa foto: realitatea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *