Sebastian Ghita: Reflectez la retragerea din Comisia de control a SRI

DOSAR DNA, DARE DE MITA, ABUZ IN SERVICIIU, SEBASTIAN GHITA, DNA, IULIAN BADESCU, DEPUTAT

Sebastian Ghita a declarat luni ca „reflecteaza” la retragerea sa din Comisia parlamentara pentru controlul Serviciului Roman de Informatii (SRI), dar a precizat ca marti va participa la sedinta in care va fi audiat Eduard Hellvig, propus de presedintele Klaus Iohannis pentru sefia SRI.

Sebastian Ghita a facut declaratii presei inaintea inceperii sedintei de plen in care Camera Deputatilor dezbate si voteaza o noua cerere de incepere a urmaririi penale si arestare preventiva a Elenei Udrea, in dosarul Gala Bute: „Eram adversari politici, asta nu inseamna ca nu vorbim intre noi din cand in cand (despre Elena Udrea – n.red.). Este un vot personal, nu cred ca va va spune cineva cum voteaza. Toti cei oarecum responsabili incercam sa nu-i impidicam pe procurori si pe justitie sa afle adevarul. Asa cum exista un curent in societate, viata de dupa revolutie a facut ca mai multi demnitari sa fie cercetati. Nu vad de ce cercetari ale procurorilor pot reprezenta o problema. Toti trebuie sa ne obisnuim”, a afirmat Sebastian Ghita.

Sebastian Ghita a mai spus ca nu si-ar dori ca despre partidul pe care doreste sa-l infiinteze sa se spuna, la fel ca despre televiziunea RTV, ca este „partidul SRI”. In plus, „pot pararea suspiciuni ca in prezent in comisia SRI as putea fi ajutat”, a adaugat Sebastian Ghita, inainte de a sublinia: „Apropierea nu ajuta nici pe mine nici pe dansii”.

Sebastian Ghita a comentat si numirea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI: „Ma asteptam din partea domnului Iohannis sa faca o nominalizare la nivelul domnului Maior. Numirea unui apropiat politic si a unui membru marcant al PNL in campanie e ca si cum domnul Ponta, odata ajuns presedinte, m-ar fi numit pe mine. Sper ca domnul Hellvig, odata numit, sa fie un barbat de stat, sa uite ca a fost un apropiat al lui Crin Antonescu, sa uite ca este apropiat al lui Klaus Iohannis, sa iasa din politica.”

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *