Sebastian Ghita ramane inca 60 de zile sub control judiciar

dare de mita, cumparare de influenta, spalare a banilor, santaj, dna, sebastian ghita, trimitere in judecata,

Deputatul ex-PSD Sebastian Ghita ramane inca 60 de zile sub control judiciar. Procurorii DNA au decis, vineri, prelungirea acestei masuri, atat in cazul sau, cat si in cazul cumnatului premierului,Iulian Hertanu.

Sebastian Ghita nu are voie sa paraseasca tara si nici sa ia legatura cu premierul Victor Ponta. De asemenea, procurorii au prelungit masura controlului judiciar si in cazul deputatului PSD Vlad Cosma si al tatalui sau, Mircea Cosma, fata de care s-a mentinut interdictia de a-si exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova, informeaza Agerpres.

Ghita este acuzat de procurori de constituire de grup infractional organizat, deturnare de fonduri europene si spalare de bani.

Intrebat de jurnalisti de la Digi24 cum il afecteaza interdictiile impuse, Sebastian Ghita a replicat: „Stiti ca e si o gluma la jurnalisti cand il intrebi pe unul calcat de camion cum se simte. Gata, sa ne lasam de glume…”.

De asemenea, intrebat daca ar fi vrut sa plece la Miami in vacanta, asa cum a facut si in alti ani, Sebastian Ghita a raspuns ca ii place si „la noi la mare”.

Ghita, Hertanu si cei doi Cosma sunt cercetati in dosarul de deturnare de fonduri europene deschis in legatura cu lucrarile de extindere a canalizarii in Comarnic (Prahova), lucrari finantate de UE, in valoare de aproape 200 de milioane de euro.

In acest dosar, Sebastian Ghita este acuzat ca a facut interventii pentru numirea in functii a unor persoane si obtinerea de informatii confidentiale la nivelul unor functionari ai SC Hidro Prahova SA, precum si ca a exercitat interventii asupra directorului general al acestui agent economic, pentru a determina atribuirea nelegala a contractului catre asocierea Grossman – Euro Construct.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *