Sebastian Ghita ramane cu averea sechestrata

DOSAR DNA, DARE DE MITA, ABUZ IN SERVICIIU, SEBASTIAN GHITA, DNA, IULIAN BADESCU, DEPUTAT

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins cererea deputatului Sebastian Ghita de ridicare a sechestrului asigurator pus de procurorii DNA pe o parte din averea lui, in dosarul in care este cercetat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, anunta Agerpres.

Pe 28 aprilie, Sebastian Ghita a fost chemat la sediul DNA Ploiesti, unde procurorii l-au instiintat ca au instituit sechestru pe bunurile sale imobile si pe conturi pana la concurenta sumei de aproximativ doua milioane de euro.

In acest dosar, Sebastian Ghita este cercetat sub control judiciar pentru savarsirea infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat.

DNA sustine ca, in perioada 2011 – 2015, Iulian Hertanu – administrator de drept si, incepand cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorba – administrator/ asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL si CVR Activities Group SRL Bucuresti si SC Gefam Pro SRL si Mihail Coman – administrator/ asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si SC Indserv Proiect SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA (in calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea adjudecarii frauduloase a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene si insusirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana.

De asemenea, acestia ar fi urmarit sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat.

Contractul avand ca obiect ‘Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic a fost atribuit de catre SC Hidro Prahova SA Ploiesti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL – SC Euro Construct Trading 98 SRL, contract semnat la data de 13 ianuarie 2012.

Sebastian Ghita este acuzat ca a efectuat demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale) la nivelul unor functionari ai SC Hidro Prahova SA si a exercitat interventii asupra directorului general al acestui agent economic, pentru a determina atribuirea nelegala a contractului catre Asocierea Grossman – Euro Construct.

Sursa foto: rtv.net


1 Comment

  • Ana spune:

    Succesul vine prin aplicarea puterii, iar puterea e obținută prin cooperarea cu alte persoane. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *