Sebastian Ghita protejat de colegi: Nu m-am nascut ca sa fur, ci sa creez!

PLEN PARLAMENT, VOT, SOLICITARE DNA, SEBASTIAN GHITA, DEPUTAT, ARESTARE PREVENTIVA, RETINERE, SANTAJ, DOSAR DNA, DARE DE MITA, CUMPARARE DE INFLUENTA

Deputatii au votat impotriva solicitarii DNA de incuviintare a retinerii pentru 24 de ore a lui Sebastian Ghita in noul dosar de coruptie care il vizeaza. Cererea procurorilor a primit 167 de voturi „impotriva” si 121 de voturi „pentru”.

Deputatii au respins si cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive pentru Sebastian Ghita. Dintre cele 284 de voturi valabil exprimate, 107 au fost „pentru”, 176 „contra”, o abtinere „si un Nurofen, ca l-am gasit acolo”, s-a anuntat dupa numararea voturilor.

„Iisus Hristos e singurul fara pacate. Doar Iisus Hristos este unul rastignit pe cruce si fara pacate. Daca ne cauta pe toti 20 de milioane (de locuitori ai Romaniei – n.red.), o sa ne gaseasca pacate cu un denunt, o sa ne aresteze si o sa ne duca in inchisori”, a spus parlamentarul pe un ton grav dupa incheierea votului. Sebastian Ghita a precizat ca nu ii doreste nimanui sa treaca prin ce a trecut el, adaugand ca nu s-a nascut sa fure, ci sa creeze, sa se dezvolte.

„Nu m-am asteptat niciodata in viata sa trec prin asta. Menirea oamenilor pe lume e sa creeze, sa munceasca, sa se dezvolte, nu sa participe la dosare. Eu nu m-am nascut sa fur, sa fac contracte cu statul din care sa fur, ci sa creez, sa ma dezvolt impreuna cu ai mei si cei cu care lucrez, si nu cred ca asta e un lucru de condamnat”, a spus deputatul.

Inainte de vot, Sebastian Ghita a sustinut un discurs lung in Parlament, in care a vorbit despre frica tuturor de ceea ce el numeste abuzurile DNA. El le-a cerut colegilor sa nu incuviinteze cererea DNA de retinere si arestare in noul dosar de coruptie care il vizeaza, sustinand ca masurile procurorilor sunt „o forma moderna de tortura”.

„Ideea ca un parlamentar e deasupra legii e falsa, votul de astazi nu va insemna blocarea Justitiei, ci respingerea unei practici abuzive – arestarea inaintea judecarii. Care e scopul presiunii? (…) Instaurarea fricii prin hartuiri si folosirea arestarii ca instrument modern de tortura”, a spus Ghita de la tribuna Parlamentului.

Marti, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz pozitiv pentru retinerea deputatului, insa pentru arestare nu a fost intrunit numarul necesar de voturi. Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii, santaj, cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere, intr-un dosar in care pana acum au fost aresatate patru persoane, printre care doi procurori si un sef de Politie.

DNA a aratat, intr-un comunicat de presa, ca deputatul a dobandit o putere „financiara si relationala” care i-a permis sa determine numirea si mentinerea unor persoane in functii importante in institutiile publice.

„Aceasta forta dobandita a fost folosita in mod efectiv de Sebastian Ghita ca moneda de schimb pentru cointeresarea unor functionari publici si angrenarea lor intr-un mecanism infractional care presupunea satisfacerea intereselor ilicite, de orice natura, ale deputatului”, au sustinut procurorii DNA.

Sebastian Ghita si-ar fi extins influenta in administratia locala din Prahova, pana la politisti sau procurori, anchetatorii aratand ca atunci cand deputatul vorbea despre o persoana controlata se referea la „omul meu”.

DNA noteaza ca printre „oamenii lui Ghita” s-au numarat procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, Liviu Tudose, adjunctul acestuia Constantin Mihaila, Constatin Ispas, fost sef al DGA Prahova si Viorel Dosaru, care a fost secretar de stat in cadrul MAI, iar deputatul le-ar fi promis acestora sprijin politic pentru a promova in functii mai importante. Acum toti patru sunt arestati preventiv.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *