Sebastian Ghita fata in fata cu judecatorii de la ICCJ

iccj, dare de mita, sebastian ghita, proces, termen, iulian badescu, abuz in serviciu, control judiciar, dna

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) dezbat marti un nou termen in dosarul in care deputatul SEBASTIAN GHITA este acuzat ca l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploiesti, IULIAN BADESCU, noteaza Agerpres.

SEBASTIAN GHITA a fost trimis in judecata pentru DARE de MITA, instigare la ABUZ in SERVICIU avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si SPALARE de BANI, iar IULIAN BADESCU, in prezent aflat in stare de AREST PREVENTIV in alta cauza, este acuzat de LUARE de MITA si ABUZ in SERVICIU avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, IULIAN BADESCU, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de SEBASTIAN GHITA, a acordat ilegal unui club sportiv sustinut de cel din urma – CSU Asesoft Ploiesti – o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local in suma de 1.500.000 lei, care constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit obtinut de asociatia respectiva.

Finantarea a avut loc in contextul unei selectii de proiecte privind programul „Promovarea sportului de performanta”, organizata de Clubul Sportiv Municipal Ploiesti, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti.

„Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul BADESCU IULIAN a pretins si primit de la inculpatul GHITA SEBASTIAN AURELIAN, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situat in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care BADESCU IULIAN a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi inculpati”, sustine DNA.

Conform procurorilor, SEBASTIAN GHITA a disimulat, in perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, adevarata natura a provenientei imobilului, prin efectuarea unor plati reprezentand cesionarea fictiva a unei marci inregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta catre o societate administrata in fapt de IULIAN BADESCU.

Ulterior, fostul primar al Ploiestiului a transferat aceasta suma de bani catre o alta societate controlata de deputatul SEBASTIAN GHITA, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de MITA.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *