Scandal la negocierile pentru BUGETUL 2015

SCANDAL-SEDINTA-DEZBATERE-BUGET-2015

Parlamentarii din comisiile de buget-finante au inceput, marti, DEZBATERILE GENERALE la proiectul BUGETULUI de STAT pentru 2015, in prezenta secretarului de stat in MFP DANIELA PESCARU si in ciuda obiectiilor opozitiei privind absenta ministrului DARIUS VALCOV de la sedinta.

Presedintele de sedinta, VIOREL STEFAN, a anuntat ca dezbaterile generale vor avea loc fara prezenta ministrului titular al Finantelor, avand in vedere ca depunerea juramantului de catre membrii Cabinetului va avea loc marti seara.

Reprezentantii PNL EUGEN NICOLAESCU si GHEORGHE IALOMITIANUau sustinut ca “este o premiera” in Romania cand la dezbaterea bugetului nu participa ministrul Finantelor, aratand ca DARIUS VALCOVeste ministru al Bugetului si ar fi trebuit sa participe la aceste dezbateri.

“Este neconstitutional, este singura lege cu caracter anual, legea bugetului. Cine isi asuma raspunderea politica pentru acest act legislativ?”, a spus EUGEN NICOLAESCU, care a cerut amanarea lucrarilor pana cand DARIUS VALCOV ar fi prezent.

“Ministrul Bugetului trebuia sa fie aici. Daca ministrii nu pot sa sustina bugetele, inseamna ca Romania nu are Guvern si atunci despre ce discutam? Bugetul trebuie prezentat de reprezentantii Guvernului si nu de seretarii de stat”, a sustinut, la rand sau, GHEORGHE IALOMITIANU, fost ministru al Finantelor.

In ciuda acestor obiectii ale opozitiei, parlamentarii din cele doua comisii au decis, cu 19 voturi “pentru” si 9 “impotriva”, ca lucrarile sa continue, iar bugetul sa fie prezentat de un secretar de stat din Ministerul Finantelor.

In timpul dezbaterilor a existat si un schimb de replici intre presedintele Comisiei de buget-finante, Viorel Stefan (PSD), si Gheorghe Ialomitianu, Stefan sustinand ca nu este prima data cand bugetul este prezentat de secretari de stat, mentionand ca exemplu momentul in care Gheorghe Ialomitianu era ministru al Finantelor si la dezbaterea de buget “se ascundea” in spatele secretarului de stat Gherghina. “Sunteti un mincinos”, i-a replicat Ialomitianu lui VIOREL STEFAN, care a sustinut ca atunci cand el era ministru a fost prezent la discutiile generale.

Bugetul pe anul 2015 a fost prezentat in comisiile de buget-finante de catre secretarul de stat in Ministerul Finantelor DANIELA PESCARU.

Sursa text si foto: mondonews.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *