ROXANA GRIGORUTA si SORIN DINU, ARESTATI in dosarul MEDIAFAX

LIDERI-MEDIAFAX-ARESTATI-PREVENTIV

ROXANA GRIGORUTA si SORIN DINU, persoane cu functii de conducere in SC Mediafax Group SA, si avocatul DRAGOS CHIS au fost ARESTATI PREVENTIV pentru 30 de zile, au decis judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Decizia nu este DEFINITIVA si poate fi contestata de cei trei ARESTATI PREVENTIV. Initial, procurorii au retinut-o si pe DANIELA COZAC, insa procurorii nu au mai solicitat ARESTAREA PREVENTIVA in cazul acesteia. Toti patru, precum si SC Mediafax Group SA, sunt acuzati de Parchetul General de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI.

Potrivit anchetatorilor, printr-o decizie din data de 23 aprilie 2013, i s-a acordat societatii comerciale Mediafax Group SA esalonarea la plata pe o perioada de 24 de luni a obligatiilor fiscale exigibile, in suma totala de 3.949.358 lei.

In acest context, societatea comerciala, reprezentanti ai acesteia, precum si persoane din cadrul unor cabinete de avocatura implicate in avizarea LEGALITATII ACTELOR acestei societati au creat si aplicat, in mod continuat, o schema de sustragere de la plata taxelor si impozitelor, implicand constituirea unor societati fantoma pe numele unor persoane lipsite de posibilitati materiale, profitand tocmai de situatia acestora, societati ce au fost antrenate in circuitul comercial astfel alcatuit.

„In acest fel SC Mediafax Group SA era protejata, responsabilitatea PLATII TAXELOR si IMPOZITELOR fiind transferata in sarcina celorlalte societati, impotriva carora se declansau masurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor si executare silita a acestora, proceduri inutile, deoarece nu detineau in patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate”, sustin procurorii.

De asemenea, reprezentantii de drept ai societatilor comerciale fantoma nu au exercitat in fapt administrarea acestora, controlul fiind asigurat de ROXANA GRIGORUTA, Dana Cozac si SORIN DINU, persoane cu functii de conducere in SC Mediafax Group SA.

In plus, acestia erau cei care dispuneau emiterea facturilor in numele SOCIETATILOR FANTOMA, indicand sumele ce trebuiau facturate, platile catre colaboratorii societatilor respective (deja angajati cu contract individual de munca la SC Mediafax Group SA sau alte societati din grup), coordonand totodata activitatea persoanei desemnate de acestia pentru a se ocupa de organizarea contabilitatii SOCIETATILOR FANTOMA.

Sursa foto: jurnalul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *