Romanii prinsi in Muntenegru si acuzati de terorism vor fi extradati in SUA

romani muntenegru

Autoritatile din Muntenegru au initiat procedurile in vederea extradarii in Statele Unite a celor doi romani si a italianului acuzati ca incercau sa vanda armament gruparii teroriste FARC, relateaza site-ul cotidianului The New York Times.

„Actiunile in vederea extradarii sunt in curs”, a declarat, potrivit AP, Dejan Djurovici, directorul Biroului Interpol din Muntenegru.

Cei doi cetateni romani si italianul arestati la inceputul saptamanii in Muntenegru in timp ce incercau sa vanda armament gruparii teroriste FARC au fost inculpati pentru terorism in Statele Unite, a anuntat, miercuri, Preet Bharara, procurorul federal al districtului New York.

Cristian Vintila (in varsta de 44 de ani), Virgil Flaviu Georgescu (42 de ani) si Massimo Romagnoli (43 de ani) sunt acuzati de conspiratie in vederea vanzarii unor cantitati mari de armament organizatiei teroriste Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC).

Potrivit actului de acuzare, in perioada mai-octombrie 2014, cei trei inculpati au conspirat in vederea vanzarii de armament, inclusiv arme automate si tunuri antiaeriene, stiind ca armele urmau sa ajunga la FARC, care le-ar fi utilizat impotriva unor cetateni americani. Cei trei au fost surprinsi in flagrant in timp ce urmau sa vanda armele unor agenti ai Agentiei americane Antidrog (DEA).

Sursa text si foto: gandul.info


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *