REMUS TRUICA si „PRINTUL” PAUL RAMAN IN AREST LA DOMICILIU

truica-printul-paul_0

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, joi, ca omul de afaceri REMUS TRUICA si „printul” PAUL LAMBRINO sa fie cercetati in continuare de DNA in AREST la DOMICILIU, in dosarul privind RETROCEDAREA ILEGALA a FERMEI BANEASA, informeaza Agerpres.

Instanta suprema le-a respins celor doi, precum si avocatului Robert Rosu contestatiile la decizia Curtii de Apel Brasov din 30 decembrie 2015, prin care a fost prelungita masura arestului la domiciliu cu 30 de zile.

Potrivit DNA, REMUS TRUICA este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, TRAFIC de INFLUENTA, SPALARE de BANI, DARE de MITA si complicitate la ABUZ in SERVICIU. „PRINTUL” PAUL LAMBRINO a fost pus sub acuzare pentru CUMPARARE de INFLUENTA, SPALARE de BANI si complicitate la ABUZ in SERVICIU.

Procurorii sustin ca, incepand cu noiembrie 2006, REMUS TRUICA, avocatul Robert Rosu si alte persoane au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de „printul” PAUL LAMBRINO. Ulterior, la acest grup au aderat DAN ANDRONIC, Marius Marcovici si Lucian Mateescu.

Astfel, „printul” PAUL i-a promis lui REMUS TRUICA si asociatilor sai o cota importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete din tara sau pe langa judecatori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *